Премиерът Орешарски обеща 4,5 млн. лева за спортната зала в Дупница

 Министър-председателят Пламен Орешарски е обещал осигуряване на 4,5 млн. лева за разширяване и цялостна реконструкция на спортната зала в Дупница, съобщи преди минути ТВ Запад. Премиерът е имал среща с кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев и сумата е била обещана именно тогава.

Информацията идва от председателя на Общинския съвет в Дупница Ивайло Константинов. Той пък е имал среща с министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева. Тя също е уверила, че ще бъдат осигурени средства за ремонт на залата.

Припомняме, че Община Дупница има изготвен цялостен проект за залата, включващ трибуни за 1500 човека, две игрища, хотелска част, фитнес и др., а сумата за реконструкцията е 4,5 млн. лева. Преди 2 месеца градоначалникът инж. Чимев обяви, че ако от държавата осигурят финансиране, ремонтните дейности могат да започнат в рамките на месец-два.

През месец октомври 2011-а година по проект на Наредба 1 към МФВС бяха отпуснати 770 000 лева за ремонт на залата. След встъпването, месец по-късно, на Чимев като кмет, бяха договорени още 3 млн. лева за цялостна реконструкция с тогавашния министър на спорта Свилен Нейков.

Впоследствие гражданка заведе дело с иск за част от имота и това доведе до 2-годишни съдебни битки, а проектът и финансирането бяха замразени. В началото на февруари 2013-а година, на последна инстанция, делото отново бе спечелено от Община Дупница и веднага се продължи довършването на проекта, който бе напълно готов в края на месец май същата година.

Print Friendly

3 Коментари на Премиерът Орешарски обеща 4,5 млн. лева за спортната зала в Дупница

  1. A dano ama nadali

  2. Това е хубава новина за дупничани, но дали кореспондира с истината или е партенка от Орешарски. Искам да чуя как Чимев или самия Орешарски ги потвърждава и най-вече като видя че се почва ремонт

  3. Крайно време е тази зала да се оправи.Ама не му вервам на Орешарски и комунягите.Днес четем че Ибришимов бил поканил Коко Клисарски да стане ччлен на БСП.Е те такива са сите комуняги-престъпници,крадци и трафиканти

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien