ПОСТИЖЕНИЕ! Дупница сред 13-те града в България с информационен център на Европейската комисия

Европейската комисия одобри Дупница като един от малкото градове в България, където ще бъде разкрит Информационен център „Европа Директно“. Община Дупница заяви интерес през месец октомври миналата година да приеме един от тези центрове в страната. „Ще бъдем един от 13-те центъра в страната, което е огромен успех и дава редица преимущества за общината ни. Нещо повече. Дупница е единственият град, който не е областен център“, коментира кметът на общината инж.Методи Чимев.
Информационният център „Европа Директно“ ще има за цел да подобри предоставянето на информация, документация и знания за Европейския съюз и неговите институции сред местната и регионална общност в област Кюстендил. В рамките на годишните програми ще бъдат организирани редица събития, допринасящи както за повишената информираност на гражданите и гостите на Дупница, а така също и за стимулиране развитието на областта чрез различни инициативи, както и възможности за развитие в отделните отрасли за местната общност.
„Предстои да започне работа центъра още през другия месец, като за целта вече обсъждаме варианти за помещение. Зам.кметът Олга Китанова е ангажирана с процеса от самото начало. Предстоят й още няколко срещи и разговори, за да се обсъдят подробностите, начин на работа, възможности, както и сътрудничеството. За нас като община, за местния бизнес и предприемачите в региона това е от голяма полза, защото ще могат на място да получават информация за европейски проекти, за законодателството в други държави членки на ЕС, ако желаят да правят бизнес там. Гражданите ще могат да получават информация за условията свързани със законодателството за работа в чужбина, пенсионно и здравно осигуряване, информация за пътуване свързано с КОВИД регулациите на отделни държави и други“, допълни инж.Чимев.

Print Friendly

1 Коментар на ПОСТИЖЕНИЕ! Дупница сред 13-те града в България с информационен център на Европейската комисия

  1. Ще има ли конкурс за кандидатите които ще работят в центъра, както и изисквания за участие?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien