Поставят ПВЦ-дограма на детската градина в „Таушаница“, газифицират общинската болница в Дупница

Поради огромния интерес към заложените разходвания на средства от евентуалното поемане на облигационен заем в размер на 3 млн. евро от Община Дупница от пресцентъра на кметството дадоха информация за обектите и предвидените дейности.

В ОДЗ „Таушаница“ №1 ще бъдат изпълнени енергоспестяващи мерки, чрез които да се намали потреблението на енергия и да се намалят разходите за потребената енергия. Една от мерките е поставяне на ПВЦ-дограма и замяна на съществуващата износена и остаряла дървена и метална дограма на врати и прозорци в детското заведение. Също така ще бъде поставена външа топлоизолация на стените. Покривът ще бъде саниран и топлоизолиран и ще бъде поставена хидроизолация, а таваните на сутерена ще бъдат топлоизолирани с пенополистер и шпакловани. Общо за оборудване и съоражения и монтаж, и други услуги – 242 341,94 евро.

Енергоспестяващи мерки ще има и в МБАЛ “Св.Иван Рилски” ЕООД, намираща се на ул “Отец Паисий” 2, чрез които да се намали потреблението на енергия и да се намалят разходите за потребената енергия.
 Мерките там обхващат поставяне на ПВЦ-дограма и замяна на съществуващата износена и остаряла дограма и поставяне на външа топлоизолация и саниране на стени. Покривът ще бъде саниран и топлоизолиран и ще бъде поставена хидроизолация. Предвижда се да бъде саниран сутеренът на сградата. Горивната база на котлето ще бъде подменено и ще се премине от дизелово гориво на газ, ще бъде подменена и котелната централа. Общо за оборудване и съоръжения, монтаж и други услуги ще бъдат изразходвани 193 966,24 евро.

Планира се и реконструкция, модернизация и разширяване на Градска пречистателна станция за отпадни води и доизграждане на канализационна мрежа.
Първа позиция по този проект е: работно проектиране, строителство, доставка на технологично оборудване, пускане и въвеждане в експлоатация за обекта ГПСОВ.
Обособената позиция пък е: Реконструкция и доизграждане на линейна инфраструктура.
Сумата за това е общо 35 млн лева с ДДС, от които 1 275 000 лева съфинансиране

Последният проект с свързан със съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на централна зона град Дупница

Целите му са подобряване физическата среда, да се осигурят условия на гражданите в неравностойно положение, посредством създаване на достъпна архитектурна среда и подобряване достъпа до административни и социални услуги, да се повиши безопасността и да се подобри сигурността на градската среда Общо сумата е 5 млн. лева с ДДС, от които 250 000 лева съфинансиране.

Димитър ИКОНОМОВ

 

Print Friendly

1 Коментар на Поставят ПВЦ-дограма на детската градина в „Таушаница“, газифицират общинската болница в Дупница

  1. Направите ли това за болницата и детската у Таушаница шапка ще ви сваля. Ама дали

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien