Почват ремонт в две детски градини. Как ще работят детските градини в Дупнишко?

Ремонт на кухненския блок в детската градина в село Джерман започва Община Дупница до края на седмицата. Разходите за дейността са заложени в списъка с капиталови разходи за тази година и са в размер на 15 000 лева. Освен в Джерман, ремонт започва и в ДГ "Зора" в Дупница. Там ще бъдат ремонтирани санитарните помещения. Стойността на ремонта, който е заложен е за 12 000 лева. Парите са от собствени приходи на Община Дупница.
Родителите на децата пък трябва да уведомят директорите дали ще посещават през лятото детските градини. "До края на месец юли всички детски градини в общината си работят по план. Трябва да има повече яснота за месец август, затова родителите трябва да уведомят директорите, за да бъде създадена необходимата организация", коментира началникът на отдел "Образование" Тодор Петков.
В зависимост от броя на децата, за които родителите изявят желание да продължат да посещават дадената детска градина ще се преценява дали да не спира работа. В противен случай отново ще има дежурни забавачки за месец август, както всяка година.
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien