По 50 хил. лв на ФК „Марек“ за 4 години предлага „Верила Солар парк 2“ срещу изграждане на фотоволтаици над Крайници

Компанията „Верила Солар парк 2“, която иска да изгради още фотоволтаици в землището на село Крайници, предлага по 50 хил. лв годишно под формата на дарение за спорт в Дупница. Това е част от предложението на инвеститорът, който има желание да разшири парка от фотоволтаици с 55 дка. в землището на дупнишкото село. Предложението за дарението е за срок от 4 години. Сред другите предложения на инвеститорът, които са договорени с кметския екип са за ремонт на покрива на киното в селото, подпомагане с техника за ремонти в населеното място. За договореното обяви зам.кметът по строителството Бойко Христов, който обяви, че ще бъдат за ФК „Марек“, както и за други спортни дейности.
Йонко Гергов от „Партия на зелените“ бе категоричен, че „приветстваме инвеститори, но трябва да питаме и жителите на селото“. Кметът на Дупница обаче го обяви за популист.
В най-голямата група във Фейсбук на село Крайници, всеобщо е мнението на жителите, че са против изграждането на втори такъв парк. В заседателната зала имаше и там, като думата бе дадена на д-р Ангелова. „Нас никой не ни е питал. Никой не се е интересувал от мнението на жителите на Крайници. Преди всичко трябва да защитаваме природата“.
В крайна сметка, ОбС гласува да бъде направена заменката и даде зелена светлина на компанията да продължи последващите процедури.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien