Петима пияни шофьори от Дупнишко признаха вината си и получиха присъди

Районен съд- Дупница одобри споразумения, сключени между прокуратурата и защитата на 5- ма пияни шофьори, които признаха вината си пред съда. Те са управлявали МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила на хиляда, в периода 26 юли- 4 август.

Подсъдимият А. К. се призна за виновен в това,че на 31.07.2019 г., около 22,35 ч. в гр. Дупница, по ул. „Никола Малашевски“ е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,55 промила, установено по надлежния ред. На подсъдимия е наложено наказание – „лишаване от свобода” за срок от 10 месеца, като изпълнението му се отлага за срок от 3 години. На подсъдимия се налага и наказание- „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 6 месеца.

Р.Г. се призна за виновен в това, че на 27.07.2019 г., в 21:58 часа в с. Самораново е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си, а именно 1.66 на хиляда. Той ще изтърпи наказание- „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, което да бъде отложено за срок от 3 три години. Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от 6 месеца.

Подсъдимият А. В. се признава за виновен в това, че на 27.07.2019 г., в 04:15 часа на път II-62, на пътен възел на автомагистрала „Струма“, е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си 2.35 на хиляда, за което е съгласен и ще изтърпи наказание – „Лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, което ще бъде отложено за срок от 3 години. А. В. ще бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 8 месеца.

За управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта от 2,52 промила, М. С. се призна за виновен пред Районен съд- Дупница. Съдът одобри споразумението сключено с прокуратурата и му наложи наказание- „Лишаване от свобода” за срок от 10 месеца, като отлага изтърпяването му за изпитателен срок от 3 години. Нарушението е извършенона 26.07.2019 г., в 20:59 часа в района на гp. Бобошево. На основание чл. 343г от НК на подсъдимия е наложено наказание- „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година.

Подсъдимият С.Й.се призна за виновен в това,че на 04.08.2019 г., около 23:50 часа в село Сапарево, е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно- 1,90 промила на хиляда, установено по надлежния ред. Районен съд- Дупница постанови подсъдимият да изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, като изтърпяването му ще бъде отложено за срок от 3 години, както и наказание „Глоба“ в размер на 500 лв. На подсъдимия бе наложено и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 6 месеца.

Print Friendly

1 Коментар на Петима пияни шофьори от Дупнишко признаха вината си и получиха присъди

  1. Сключване на СДЕЛКИ и ПАЗАРЛЪЦИ като на свинския пазар! Похвала за СЪДЕБНАТА,система!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien