ПАДЕНИЕ! Община Дупница превърна официалния си профил във Фейсбук в…“кафяво…“

Падението на новото общинско ръководство в Дупница продължава с пълна сила. Без грам скрупули и уважение към институцията, местната власт превърна официалната си страница във Фейсбук „Община Дупница за всички“ в личен за всякакви свободни разсъждения и коментари. При това като официални постове. Подобна гавра с официална институция поне засега не е известно да е извършвана в България. Политиците използват специално за целта профили в социалните мрежи или ползват личните си, но дори и най-големите врагове са уважавали институциите.
Началото бе положено миналата седмица, когато се появи „Снимка за историята“, в която бяха атакувани общински съветници, а и граждани, изразили позицията си, иронизирани и с „Хвала вам, дупнишки „герои“. Поводът бе, необяснимата сеч на дървета в центъра на града.
Списвателят на официалната страница, който е очевидно от ПиАр-отделът на кметския екип, пък вчера си позволи да изрази и собствено мнение на ОФИЦИАЛНАТА страница, което е меко казано непрофесионално, смешно и в същото време плачевно, но пък не е и неочаквано като се има предвид липсата на елементарни познания по заеманата длъжност, както и уважението към институцията, която…представлява. Запазена марка е вече дузините правописни и пунктуационни грешки, които издигнаха не само в региона, но и в България, Община Дупница на едно „възвишено“, направо галактическо ниво, а журналистите не крият, че са в потрес от случващото се.
Второто „кафяво…“ се появи вчера, в което списвателят се опитва да покаже мекостта на своите наколенки пред управляващия общината. Виновни са, разбира се, гражданите. Първо, видиш ли, същите хора искали да се орежат дърветата пред бившия Младежки дом, а после били против, пред сечта пред сградата на Община Дупница. А премахването на дърветата разкривали гледки към архитектурните шедьоври. Явно „истерията“ с отрязаните дървета пред Младежки дом е само в главите на истерясали управници, защото липсваше видимо гражданско неодобрение, за разликата от убийствата на дървета в идеалния център на града. За десетките дървета (в името на коректността-някои наистина опасни и премахнати с основание) в Парк „Рила“ пък дори няма и да коментираме. Но поредните неадекватни действия на кметския екип на пл.Свобода вече бяха бурно атакувани и от много близки и верни на БСП и кметския екип сподвижници, симпатизанти, гласоподаватели и дори членове. Въобще, ставаме свидетели на шедьовър след шедьовър, дело на управленци-шедьоври.
Прави впечатление от този текст на списвателя, че не е нормално, а и политкоректно да се критикува кмета. Очевидно е, че трябва всички да се съгласяват с позицията на управляващите и техните действия. Разбира се, коментари под публикациите не са позволени, а там където железопътната палка „Стоп“ на коментарите се е забавила, и някой си е позволил да изкаже несъгласие, следва задължителното изтриване.
От текста на „кафявото…“ стана ясно, че Община Дупница е засадила над 2000 (две хиляди) фиданки на територията. Колосалната бройка вече превръща улиците на града и селата във вечно зелен град. Е…, да допуснем, че клавишът с нулите малко е залепнал, но интересно би било да се разбере по кои улици и общински площи са засадени дори и 200 от тези фиданки.
Хубаво би било, местната власт да обърне внимание на проектите по Концепцията за интегрирани териториални инвестиции в партньорство с общините Самоков и Сапарева баня. Един от 6-те проекта в тази Концепция е на стойност 4 500 000 лв и за „Изграждане на зони за отдих, зелени площи и вкл. физически елементи на градската среда в ж.к Елица, гр. Дупница“ и предвижда изграждане, реконструкция, рехабилитация, облагородяване на инфраструктура с отворен достъп като зони за обществен отдих, елементи на градската среда, детски площадки, алейна мрежа, тротоари, достъпна среда за хора с увреждания и други на територията на града. И този проект е извън този по Транс-гранично сътрудничество, който бе спечелен от предишната местна власт за озеленяване, облагородяване на всички зелени площи. В този проект, забележете, не е включена централна градска част, т.е. зелените площи пред Община Дупница, както градоначалникът обяви и се опита от части да се измъкне от сътворената глупост, която на всичкото отгоре, вероятно ще се окаже и незаконна с наказателна отговорност.
Факт е, че представляващите Община Дупница сами окафениха институцията и лепнаха петно, което много трудно би било изчистено. Но пък за пореден път доказаха приказката, че преди избори и след лов се лъже най-много.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien