Първан Дангов поздрави всички пчелари от областта по случай празника

 

Първан Дангов, и.д.директор ОДБХ-Кюстендил:

Искам лично да поздравя колегите пчелари по случай празника и да ги насърча да продължат с тази дейност, защото това е занаят на търпението, на дисциплината, на трудолюбието, доверието, любовта. Т.е. това са всички ценни човешки качества, които работят безотказно и на сто процента при пчелата.

Непознаването на пчеларството у нас, не работи в полза на селското стопанство като цяло, затова се надявам това да се промени. Очаквам деня, в който България ще се нареди сред страните, в които пчеларите да бъдат насърчавани финансово затова, че отглеждат и се грижат за пчелните семейства, защото това помага за опрашването, от там за развитието на земеделието като цяло. Ползата от опрашителната дейност на пчелите в България е силно подценена. Наемането на пчели с цел пчелоопрашване е по-скоро изключение отколкото практика.

Българското правителство одобри тригодишна Програма по пчеларство, по която определеният годишен бюджет за страната ни е 4,4 млн. Използвам случая да насърча колегите пчелари към повишена активност за максимално усвояване на финансовия ресурс.Пчеларят познава не само меда, но и жилото на пчелите. Без съмнение, са необходими редица мерки за подобряване на условията в сектора на пчеларството в страната, но и ние пчеларите, трябва да направим всичко, което зависи от нас.

Да бъдем активни колеги!  

Пожелавам здрава и силна медоносна година!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien