ПЪРВА КОПКА! Дупнишкото ОУ „Евлоги Георгиев“ започна строеж на помещение за хранене и актова зала

Водосвет бе отслужен за безаварийна реализация на сградата.

Първа копка на помещение за хранене и актова зала към ОУ "Евлоги Георгиев" бе направена днес. Отслужен бе водосвет за здраве и късмет в предстоящите строителни дейности, като на тържеството присъстваха и учениците от школото. Гост на събитието бе и.д. кмет на Община Дупница Олга Китанова. "Проведохме по закон избор на изпълнител за строителните дейности. Общата стойност на начинанието е 239 000 лева, като парите са осигурени от бюджета на училището. Новата сграда ще бъде на два етажа, като на първия ще бъде помещението за хранене на учениците и павилион, а на втория етаж ще бъде актова зала. За следващата учебна година всичко ще бъде готово", обясни председателя на училищното настоятелство Иво Гърнев.
Той, заедно с представители на фирмата-изпълнител, Китанова и директора на училището направиха първата копка под бурните аплодисменти на учениците. Изкопните дейности започват още от утре, допълни Гърнев.

"Евлоги Георгиев" бе останало единственото училище в града, което нямаше помещение за хранене на учениците, а идеята за изграждането се въртеше повече от 30 години, но вече е на път да се реализира.

Учениците от ОУ

Учениците от ОУ "Евл.Георгиев" ще имат вече помещение за хранене.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly

1 Коментар на ПЪРВА КОПКА! Дупнишкото ОУ „Евлоги Георгиев“ започна строеж на помещение за хранене и актова зала

  1. Е КОЙ Е ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ДЕ 🙂 ???

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien