ОУ „Евлоги Георгиев“ в Дупница откри 125-ата си учебна година

48 първолаци пристъпиха за първи път училищния праг в ОУ „Евлоги Георгиев“ в Дупница тази година. Школото чества 125 години през тази учебна година и е едно от най-старите в региона. Гост на събитието бе кметът на община Дупница инж.Методи Чимев, който отправи приветствие към ученици, учители и родители. „Скъпи ученици, вслушвайте се и попивайте от знанията, които ще получите от вашите учители. Трудете се и залягайте над учебниците, а родителите – бъдете винаги до тях и помагайте на децата си. На добър час“, пожела инж.Чимев.
С богата музикално-рецитална програма, бе даден старт на учебната година в напълно обновения двор на учебното заведение. „От тази година, вече няма двусменен режим на обучение. Новата пристройка е напълно готова и оборудвани стаите. Създали сме необходимите условия за учениците, така че родителите могат да бъдат напълно спокойни“, заяви директорът на учебното заведение Тодор Петков.
По традиция, първи по червения килим минаха най-малките ученици, а преди това отец Илия отслужи традиционен водосвет за здраве и успех през настоящата учебна година. Тодор Петков връчи символично ключът на знанието на първолаците, след което плисна и менчето с вода.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien