Отворено писмо от Ивайло Константинов до д-р Иван Ибришимов на тема „Спортната зала“ в Дупница

Уважаеми господин Ибришимов,

DSC_3401Във връзка със задочния ни спор от вчера, относно приноса на правителството на Орешарски за построяването на спортната зала в град Дупница, се чувствам длъжен да покажа фактите такива, каквито са:

В края на 2013 година правителството на г-н Орешарски обяви програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, чиято цел беше финансовото обезпечаване на  общински проекти. Благодарение и на Вашето активно съдействие, проектът за спортната зала в Дупница бе одобрен за финансиране и бе един от броящите се на пръсти в общини, ръководени от кметове на ГЕРБ. Никой от нас никога не си е позволявал да отрича персоналния Ви принос за одобряването на този проект. Включително и аз, по време на сесии и медийни изяви, нееднократно съм благодарил за това.

Община Дупница подписа договор за финансиране в размер на 4 496 719 лв. с ДДС, но на 25 март 2014 година получи само 1 350 000 лв. и ангажиментите на правителството на г-н Орешарски спряха дотук, а старата спортна зала вече бе разрушена.

На 6 август 2014 година правителство на БСП подаде оставка.

На 6 ноември 2014 година управлението на страната пое кабинетът „Борисов 2” и дни по-късно обяви, че финансирането за всички нереализирани проекти по тази програма ще бъде спряно, поради това, че голяма част ibrishimovот тях са извън приоритетите на местните общности. Проектът за нашата спортна зала обаче не беше сред замразените, защото общинското ръководство на Дупница беше проявило далновидност и не спря работата по този проект, независимо от факта, че близо осем месеца след първоначалното плащане не беше получило и стотинка. Само ние си знаем какви усилия ни костваше щастливата развръзка, но никога и пред никого не сме парадирали заслугите си.

Щастливата развръзка дойде през декември 2014 година, два месеца след встъпването на г-н Борисов. Средствата, които получи Община Дупница, са както следва:

  • 2 декември 2014 г.- 13 496,61 лв.
  • 19 декември 2014 г.- 1 218 141, 55 лв.
  • 22 декември 2014 г.- 1 401 913, 53 лв.
  • 23 декември 2014 г.- 513 167 лв.
  • Общо: 3 146 718, 69 лева

Това са фактите и се надявам, веднъж завинаги, да спрат всички спекулации относно личния принос на когото и да било от нас.

Г-н Ибришимов,

Всички тези детайли ги знаете и Вие. С Вас винаги сме имали, имаме, а се надявам и че ще имаме, добри колегиални отношения. Интересът на Дупница го изисква. Спортната зала в града е един от малкото, за съжаление, примери, които демонстрират силата на обединените усилия. Нека точно този добър пример не ни разделя, а напротив. С противопоставяне, много по-трудно ще успеем да изпълним целите си. Аз мисля, че с тези избори не свършва Светът. Пожелавам Ви успех на 26-ти март и разчитам на феърплей. Нека по-добрият победи, защото Дупница се нуждае от глас в Парламента.

Поздрави,

Ивайло Константинов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien