Отворено писмо на президента на ФК Марек Борис Паризов

Отворено писмо на президента на ФК Марек Борис Паризов

До всички поддръжници на ФК Марек 1915

С това писмо искам да благодаря на хората, които са до нас и ни помагат. Това са: Община Дупница в лицето на кмета Методи Чимев, Общинския съвет, Комисията по спорт към ОбС, както фирмите: ММ-травел, Мони-травел, магазини Колор, ресторант Корнер, Елпи12, Видиком7, V2auto, Воласат и на всички физически лица протегнали ръка.

Ние от ФК Марек1915 имаме обща кауза и тя е възраждането на местния клуб. За съжаление, възможностите, които имаме не са достатъчни да изпълним намеренията ни докрай. За това призовавам всички дупничани, които имат възможност да се включат с подкрепа към отбора. Тази практика вече се е наложила в Монтана и други градове на страната. Гарантираме, че средствата ще бъдат използвани безкористно, само и единствено, за клуба и школата на Марек. Гаранцията за пълната ни прозрачност са отчеттите ни за всяка изразходвана стотинка, изготвена от финансист.

Можем да ви представим, накратко, какво бе направено от началото на годината до сега и какво следва да бъде направено. За по-малко от девет месеца бяха извършени множество ремонти:

-закупиха се два нови автобуса за клуба и школите

-закупена е пълна спортна екипировка за всички футболни гарнитури

– завършихме възстановяването на помощното игрище

-ремонтираха се офисът и ложите на стадиона

– направен бе освежителен на почти целия стадион

-започна ремонт на съблекалните за привеждането им в европейски вид

– поправена бе озвучителната система на стадиона

-отворихме кафене на входа на стадиона за удобство на гостите и родителите на трениращите деца

-изграден е детски кът и места за отдих

С тези дейности не се изчерпва нашата амбиция да надграждаме. Имаме още идеи, за които, обаче, ни е нужна и вашата помощ. В плановете ни влиза изграждането на още едно помощно игрище с изкуствена настилка, както и на друго такова, но закрито, тип балон, игрище за джит-бол, игрище за плажен волейбол и това са само част от нашите идеи. Нашето желание е да превърнем стадион Бончук в място, на което да ходи всеки с удоволствие, да успеем да привлечем още деца във футболната школа, защото това ще е бъдещето – изграждане на собствени кадри, които да възродят славната история на Марек. Като футболен отбор имаме и нашите спортни цели, които включват за първия отбор:

-утвърждаване във В група тази година и търсене на промоция в по-горна група.

-отбор изграден предимно от собствени кадри, практикуващ един приятен и атрактивен футбол за феновете ни.

За юношите старша възраст до 19 години, с треньора Цветан Видински, да последват примера на юношите младша възраст до 17 години, които успяха да влязат в елитната група на България. А целта пред тях е да се утвърдят като фактор там, и да произвеждат кадри за бъдещия първи отбор. Важни неща, на които трябва да научим всички започващи в школата футболисти, е как да играят, да уважават и да знаят какъв клуб представят. Това ще е бъдещето ни, за което ние трябва да се грижим, а после  да берем, заедно, плодовете на успеха. Може би утре ще изведем от нашата школа нов Аспарухов, Стоичков или Бербатов.

Очакваме ВАШЕТО съдействие и помощ за реализирането на идеите, с които Марек да се развива и постига резултати.

Print Friendly

5 Коментари на Отворено писмо на президента на ФК Марек Борис Паризов

  1. „Отчета“ е смешен. Започнахме, не означава направихме докрай, нищо което сте започнали не е завършено – започнато с ваши пари. Това което е направено докрай е от хората в града безвъзмездно за стадиона и клуба. Ти Боце кафе отвори да печелиш от феновете, а не за отбора. Не си мисли, че хората са слепи. А Марек как се управлява му личи и оправданията са излишни.

  2. С цел улесняване и прозрачност, бих предложил на ръководството на ФК Марек 1915, да създадат банкова сметка (в случай, че вече има такава, моля да разпространите данните-IBAN и т.н.)с което привържениците на МАРЕК, би били те в Дупница, страната или чужбина да могат да помогнат колкото и както преценят.

  3. с тоя треньор отбора нема да се утвърди във в група а че е боксова круша както е в момента … така че взимай некакви мерки и го сменяй докато е време

  4. До "Запизнат" // 16.09.2016 в 12:57 // Отговор

    Ето такива като тоя „запознат“ са мега вредни същества. Такива злобари, завистници а най-вероятно и супер некадърници , могат само да плюят и и да гледат в чуждата паница. Г-н Паризов, изобщо не обръщайте внимание на подобни индивиди – такив винаги ще има , но ДУПНИЦА Е С ВАС и ще имате нашата подкрепа винаги.

  5. През годините много спонсори се изредиха, повечето с цел лично облагодетелстване. Освен кафето ВЪТРЕ пред стадиона (където пушат и пият алкохол децата, а родителите си мислят, че са на тренировка) друга инвестиция няма. Отбора как играе се вижда…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien