Отложиха избора на Прокурист за Общинската болница в Дупница за 15 декември

Близо 2 часа дебатираха съветниците от местния парламент на днешната сесия по точката за избор на Прокурист на МБАЛ "Св.Иван Рилски" в Дупница. Темата е една от най-горещите на заседанията и винаги прескачат искри и нападки. Председателят на ОбС Емил Гущеров направи важно уточненние пред всички, относно коректността на подаваната информация от председателите на групи. Повод за това бе изявлението на една от малките групи в ОбС, които вмениха, че предложението за прокурист и спряганото име на Александър Иванов е дело на управляващите. "Много моля след председателски съвет, отделните председатели да бъдат коректни

Доц.Недин (в близък план) и Александър Иванов (в дъното) слушаха дебатите в залата.

Доц.Недин (в близък план) и Александър Иванов (в дъното) слушаха дебатите в залата.

и държат на мнението си. Аз като Председател на ОбС обобщавам резултатите от срещата. Предложението за Прокурист не е нито на мен, нито на ГЕРБ, нито на никой. То е предложение, което дойде от всички групи, така че недейте да вменявате вина на този или онзи", обясни Гущеров.

Кметът на Дупница инж.Методи Чимев направи предложение на съветниците с влизането на независими одитори в здравното заведение, за да се види реалното състояние. Матей Попниколов уточни, че почти одитен доклад има на всеки 6 месеца, защото подробен отчет всяка болница дава в Здравната каса и там всичко е ясно. Той обяви, че средната брутна заплата в общинската болница е една от най-високите в страната. "За да не се получава разминаване от 1,5 млн. до 2,5 млн. лева, нека Икономическа комисия изиска този отчет и по този начин ще отпадне нуждата от одит", реагира градоначалникът. Д-р Крум Бонев бе категорично против изборът на Прокурист: "Последните 4 месеца показват тенденция към добро. От 105 хиляди лева задължения за първите 6 месеца, те са намалени на 52 хиляди лева. Не е много, но е добра тенденция, а и кой ще плаща заплатата на Прокуриста". Костадин Костадинов веднага реагира с репликата, че сега предстоят най-тежките месеци, в които се плаща и за отопление. Той настоя за избор на Прокурист, който всеки месец да дава отчет за работата и разходите в здравното заведение. "Наша работа е като принципал да запазим болницата. Айде да бъдем малко мъжкари, а не да си заравяме главите в пясъка и да викаме този го предложи, той се провали, значи той е виновен. Ако се стигне до затваряне на болницата кой ще е виновен – управител, прокурист ли?! Не, никой от тях няма да е виновен. Всички тук които сме, ние ще сме виновни. Ние избираме и ние контролираме", каза още кметът.

Общинският съветник Емил Христов предложи Александър Иванов за прокурист. Именно той бе най-спряганото име за този пост. Къде на шега, къде на истина, но д-р Кирил Кирилов изненада всички като номинира д-р Йордан Никулчин, който не бе в залата и това създаде известна суматоха. В крайна сметка най-правилното предложение даде Димитър Крекманов (ГЕРБ) за отлагане на този избор до следващата сесия на 15 декември. "Нека не избързваме, както досега с изборът. На следващата сесия можем да се запознаем с конкретните предложения и имена и тогава да изберем", защити тезата си най-младият съветник и получи одобрението на повечето си колеги. С 18 гласа ЗА, 4 – Против и 6 – Въздържали се, предложението му бе прието.

Местният парламент утвърди и състава на Комисията по избор на Управител на болничното заведение. Председател бе решено да бъде д-р Стефан Ковачев, зам.председател на лекарския съвет в "Св.Ана" – София, секретар – Йонко Гергов и членове Станислав Павлов от БСП, независимият Иван Танев и представител на РЗИ-Кюстендил.

Print Friendly

2 Коментари на Отложиха избора на Прокурист за Общинската болница в Дупница за 15 декември

  1. Алоо смешници от задупница. Пишете истината. Доктор Николова обяви че Иванов е предложение на ГЕРБ, а се оказва че не е и го е подкрепила. И е съученичка с него и се прави на хитра. Тя и с депото беше същото. Предложи Пиперево а после се отметна, че не била го предложила. Някои гледаме телевизия и знаеме кой кум и кой сват. Този безработен е протеже на Христов, Соколов, Лорета. И после вярвайте на политиците. А вие пишете истината и не ги пазете тези смешни политици които си гледат само интереса.

  2. Циркаджии!Костадинов и Попниколов нямат моралното право да гласуват даже и да се изказват.Не е тайна, че частната болница не работи с неосигурени пациенти и такива спешни.Закрийте Общинската болница.Това го можете.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien