Отказаха споразумение за разпространител на наркотици в Дупница

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев не одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества – марихуана. Съдът предложи увеличение на предвиденото наказание „лишаване от свобода“, от 6 на 9 месеца, което защитата не прие.
С внесеното споразумение, обвиняемият И. К. от Дупница /осъждан/, понастоящем в затвора Бобов дол, се признаваше за виновен в това че, на 22.02.2024 г. в гр. Дупница, без надлежно разрешително е държал в себе си високорискови наркотични вещества, а именно: 1 брой – черен полиетиленов плик, съдържащ суха растителна маса – коноп /марихуана/, в 7 обекта, с общо нетно тегло 32.19 грама на стойност – 643.80 лв. за което се предвижда наказание “Лишаване от свобода” от една до шест години и с „Глоба” от 2-10 000 лева.
Съдът приема, че така предложеното наказание „Лишаване от свобода“ с посочения в споразумението размер от 6 месеца е крайно ниско и не съответства на обществената опасност на деянието, и най-вече на дееца. Същият е осъждан многократно, включително е изтърпявал и наложени му наказания „Лишаване от свобода“ за други тежки умишлени престъпления, включително и за държане, с цел разпространение на наркотични вещества, които явно не са дали преследвания от закона резултат, доколкото лицето продължава да извършва такива деяния на територията на населеното място, където живее.
Определението на Районен съд – Дупница, с което не одобрява внесеното споразумение и връща делото на Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница е окончателно.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien