ОТ УТРЕ! Започва преписа на „История славянобългарска“ в Дупница

Препис на "История славянобългарска" ще започне в Дупница от утре, когато се чества 132 години от Съединението на България.
Тя ще започне точно в 10,14 часа в кабинета на кмета на общината инж.Методи Чимев, който ще препише първото изречение. Часът е избран умишлено, тъй като се счита, че именно тогава е  прокламацията, в която се казва, че Източна Румелия вече ще се управлява от временно правителство. За целта, е изработена специална istor-slavnoкнига, в която до празника на Дупница 19 октомври, преписът трябва да бъде направен. Изготвен е график с участието на всички читалища и училища в общината, които ще получат в плик своята част от текста, който трябва да бъде преписан. Задължително ще бъде използван определен за това химикал с черен цвят, като накрая ще бъдат изписани имената на абсолютно всички участвали в преписа.
Кметът ще предаде книгата на представител от НЧ "Зора" веднага след преписването на първото изречение.
Иначе програмата за утре включва рецитал на Общинска духова музика от 10 часа, в 10,30 часа са поднасянето на венците на паметната плоча на Опълченците, а от 11 часа е концертна програма с участието на Гери и Емануела, Владко Евтимов и други на пл.Свобода.
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien