От Община Дупница забъркаха пълна каша с мерака за изграждане на паркинг при старата автогара

Видно от скицата, паркингът на хипермаркета ще бъде продължен по поречието на реката. А как ли ще се осъществява безплатен достъп до него?

Истински батак забъркаха от Община Дупница по инвестиционното намерение за изграждане на паркинг в района на магазин Лидл. Докладната за изграждане на 732 кв.м паркинг ще бъде разглеждана на сесия на Общински съвет утре.
Пред в-к „Струма“, кметът на града коментира, че паркингът няма да бъде към „синя зона“, а към хипермаркета в близост до него, което означава, че при одобрение на ПУП-а ще се готви продажба на имота на следващ етап, което обаче ще противоречи на заявеното от градоначалника, че няма да продава общински имоти. В същото време, не звучи нормално да се изгражда паркинг, който реално да е за нуждите на частен магазин, а и как ще се осъществява достъпа до „новия паркинг“?
В докладната, любопитно е, че като мотиви са посочени „тенденцията на разрастване на жилищната зона с малка височина и увеличаването на търговските части в централните градски части на град Дупница, както и пренасищането със жилищни сгради, се забелязва нуждата от изграждане на открити паркинги, с които да се покрият нуждите на местните жители и на посетителите на града“.

Видно от скицата, паркингът на хипермаркета ще бъде продължен по поречието на реката. А как ли ще се осъществява безплатен достъп до него?

В официалната фейсбук страница на Община Дупница пък днес се появи следното разяснение, с което отхвърлят появилото се в медиите вчера, че се предвижда премахване на част от зелените площи: „…Община Дупница уведомява гражданите, че градинката на ул. „Княз Борис I“ (зад магазин ЛИДЛ), не само няма да бъде засегната по никакъв начин, а предстои допълнително озеленяване и значителни подобрения по одобрен проект от програмата за ТГС. Нов паркинг ще има, за да се облекчи натовареността на паркингите около центъра, но видно от приложената схема от градоустройствения план на гр. Дупница, ще бъде на посочената със синьо зона до магазин ЛИДЛ. Видим е и надписът „за паркинг“ на схемата, както и надписът „за озеленяване“, което е градинката. Зоната в зелено е градинката зад ЛИДЛ и тя си остава градинка, която, след

В „синьо“ е отбелязан „новият паркинг“.

предстоящите подобрения, ще стане още по-красива и функционална.“ Зелени площи, видно от публикуваната от Община Дупница снимка, все пак ще трябва да бъдат премахнати, освен ако и тук не се е получило „объркване“. Още по-странно е, че паркингът, който от Община Дупница е маркиран в синьо е в рамките на хипермаркета?!
Любопитно е и още нещо. Видно от докладната, се оказва, че на 6-ти март тази година от 10 часа е проведено и обществено обсъждане в сградата на общинска администрация по намерението, на което са присъствали служители и граждани!? Тяхното становище е положително.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien