От ГЕРБ-Дупница поискаха официално оставката на Дангов с остра декларация, ето я

Първан Дангов

Групата общински съветници на ГЕРБ в Дупница поиска официално с декларация кметът Първан Дангов да подаде своята оставка. Това стана по време на заседанието на местния парламент днес. От партията вече подготвят и сигнал до прокуратурата. Ето какво се казва в декларацията на ГЕРБ-Дупница.
„Обиди! Заплахи! Среднощен терор! Тормоз! Унижения…
Това е новият стил на работа на кмета Първан Дангов и политиката на управление, водена от него. Стил, който е насочен пряко и физически не само към личности, но и модел на работа към цели населени места. Видяхме какво се случи с избрания от жителите на село Баланово Явор Митов. Видяхме и чухме какво се е случвало с избрания от жителите на село Червен брег Славчо Димкин. Не го видяхме и чухме само ние. Видяха го и чуха хора от цялата страна.Престъпно поведение от страна на един самозабравил се управник. Отношение, характерно за мутра, на един кмет към свои колеги, които по Закон са със знак за равенство по между им. Кмет, който заплаши с прегризване на гръкляна действащ общински съветник. Кмет, който шамаросва пред свидетели бивш общински съветник. В тази връзка е интересно до къде стигна досъдебното производство, г-н Кмете?!Няма и 3 месеца след изборите, а Община Дупница вече се завърна във вековете на крепостничеството, в годините, характерни за мутрите. И флагман на тази перестройка е не кой и да е, а самият кмет.
Падение! Дъно! Срам!

Общинските съветници от ГЕРБ Емил Гущеров и Слав Мантарков.

И как се разви тази перестройка?! С 2-минутно видео, в което принизи кметската институция до поведение, характерно за мутра. С 2-минутно видео, което унизи кмета Явор Митов. С 2-минутно видео, в което на практика показа отношението си към жителите на Баланово. Перестройката продължи с обидите „тъп селянин“, „селски тъпанар“, „боклук“ към кмета на село Червен брег. Показно отношение към личността на Славчо Димкин и цялостното му отношение към жителите на Червен брег. Защото кметската институция обуславя даденото населено място.
И…потрес!
Самозабравилият се Дангов си е позволявал да му звъни посред нощ. Позволявал си е да го псува! Позволявал си е да го заплашва! В 21 век кмет на община заплашва не просто свой колега, заплашва родител, заплашва цяло едно семейство. Заплашва човек! Представяте ли си?! И причината е само една – че те са издигнати от ГЕРБ и имат доверието на жителите на техните села. А кметът е кмет на всички – и Явор Митов, и Славчо Димкин са го доказали.Съдейки по новия модел на работа – да се готвят ли за мутренска инквизиция и кметовете на другите села, които са издигнати от ГЕРБ? Да се притеснява ли кметът на Яхиново Софка Скоклева, да се притеснява ли кметът на Блатино Валери Върбанов, кметовете на Пиперево и Дяково…? Да се притесняват ли или вече сте ги взели и тях за жертви? Да се притесняваме ли, че, ако си извадите ръцете от джоба, ще извадите нещо хладно?! Всъщност, дали вече не сте го и правили???
Не! Ние няма да позволим това поведение, характерно за мутрите да продължи!
Не! Ние няма да позволим тази психопатска история в Дупница да продължи!
Не! Ние няма да позволим един изживяващ се като хулиганин да се разпорежда с живота и съдбите дори и на един човек, а какво остава на цяла една община.
Уважаеми колеги общински съветници,
Чашата преля!
На предишната сесия апелирахме за промяна модела на работа на кмета. Апелирахме кметът да започне работа за благото на община Дупница. Апелирахме… Вече не апелираме, а действаме!
Нашите юристи пишат сигнал до прокуратурата за всички издевателства на самозабравилия се управник и вярваме, че много скоро община Дупница ще се върне към нормалния си ритъм на живот. Призоваваме и колегите от партиите в Общински съвет да преосмислят отношението си към самозабравилия се градоначалник! И тъй като, г-н Кмете, твърдите, че сте достоен човек, бъдете така добър да подадете незабавно своята оставка. Спестете работата на правораздавателните органи!
Ходете си с мир!“

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien