От ДАЗД зарадваха младежите с увреждания от ЦНСТ „Надежда“ в Дупница с дарове за Коледа

Момичетата и момчетата от Центъра за настаняване от семеен тип „Надежда“ в Дупница, посрещнаха д-р Елеонора Лилова – председател на Държавната агенция за закрила на детето и д-р Теодора Иванова, главен секретар на Агенцията. За д-р Иванова, която е дупничанка не е тайна, че многократно е съдействала по различни казуси в региона, ангажирайки се лично с решаването им.

Повод за посещението на ДАЗД е настъпването на Коледните и новогодишни празници, а децата предизвикаха много усмивки и положителни емоции с тържествена програма, която представиха пред представителите на ДАЗД, зам. кмет на Община Дупница – Крум Милев, Виолина-Ал Хадж Ахмад- директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Дупница и др.

Освен, че получиха от Агенцията спални комплекти за всяко дете и забавни подаръци за Коледа, децата живеещи в услугата запознаха гостите и с техните мечти и таланти. Събитието е част от кампанията „Истинското богатство за човека е доброто, което е сторено за другия“, на която ДАЗД е партньор и по този повод момичетата и момчетата от Центъра получиха и книги с послания от учениците от ОУ „Екзарх Антим I“, гр. Пловдив.

Капацитета на Центъра е 14 деца и младежи с увреждания и в момента точно толкова са настанени там, като за тях се грижат 12 специалисти. ЦНСТ "Надежда" бе изграден по проект на Община Дупница през 2014 година.

novini-zakrila-na-deteto-1313  novini-zakrila-na-deteto-1317

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien