Определиха първите за тази година деца и младежи със стипендии от Община Дупница

На 13 май 2022 г. бе проведено заседание на Комисията по стипендиите, на което бяха определени носителите, съгласно Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Дупница.
Едногодишна стипендия „Свети Иван Рилски“ ще получи Габриел Зашев – за високите си постижения на национални и международни конкурси в областта на изобразителното изкуство.
Годишна стипендия в категория „Наука и техника“: Кристиян Георгиев Тодоров – за отличното си представяне на национални и международни състезания по математика.
В категория „Изкуство и култура“: Нанси Пламенова Николова – за отличията си на национални и международни конкурси в областта на изобразителното изкуство.

Спортист Номер 1 на Дупница Николет Костова е сред стипендиантите тази година.

В категория „Спорт“: Николет Асенова Костова – с редица отличия на национални и международни състезания по таекуондо.
Месечна стипендия в категория „Наука и техника“: Дарина Ангелова Василева – за високите си резултати постигнати в областта на науката, София Илиянова Пешкова – за отличията си постигнати в областта на науката.
В категория „Изкуство и култура“: Дара Драгостинова Драганова – за отличията си на национални и международни конкурси и фестивали за музикално изкуство, Дария Радославова Илиева – за постиженията си в областта на изобразителното изкуство.
В категория „Спорт“: Стефан Стефанов Димитров – за високите си постижения на национални и международни състезания по тенис на маса, Гергана Венциславова Цанкова – за отличията си от национални и международни състезания по планинско колоездене.
Финансово стимулиране в категория „Наука и техника“: Михаил Николаев Николов – за отличното си представяне на национални и международни състезания по математика.
В категория „Изкуство и култура“: Пламена Пламенова Георгиева – за доброто си представяне на национални и международни конкурси по изобразително изкуство.
В категория „Спорт“: Дея Миленова Милтанова – с отличия на национални и международни състезания по тенис на маса.
Следващата сесия, на която децата и младежите ще могат да кандидатстват за стипендии и финансово стимулиране, е през месец септември. Заявления, желаещите ще могат да подават от 1 до 31 август включително.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien