ОКОНЧАТЕЛНО! Каплата остава в ареста заради закана за убийство

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на Васил Капланов с определение на Районен съд – Дупница. Той е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.
Съдът счете, че към настоящия момент и на база събраните доказателства е налице достатъчна степен на вероятност, че обвиняемият е извършил инкриминираното деяние. Налице е и другата предпоставка за изпълняване на взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а именно- наличие на реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, имайки предвид тежестта на извършеното деяние, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години. От друга страна, по време на инкриминираното деяние обвиняемият Васил Капланов е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, се посочва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Според обвинението, на 31.08.2020 г., около 20, 10 ч. в гр. Дупница, при кореспонденция, Васил К. се е заканил на Димитър Недев с престъпление против неговата личност – с убийство / с думите – „Децата ти ще останат сираци“/ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien