ОКОНЧАТЕЛНО! Иван Танев влиза в ОбС-Дупница за сметка на един от ГЕРБ или Реформаторски блок, или…нови избори

Иван Танев (3-и отдясно наляво) е вече съветник.

Участвалият в изборите за Общински съвет в Дупница като независим Иван Танев е сигурен за минипарламента. Към неговите гласове ще бъдат прибавени 9 вота, които отделните секционни комисии са определили като недействителни бюлетини, но при повторното броене на 14-те секции, за които се разпореди Административен съд-Кюстендил, се оказа, че те са валидни. Танев бе на два гласа от квотата за влизане и на практика вече влезе.

Броенето започна вчера в сградата на общинска администрация и приключи днес в ранния следобед. Недействителни бюлетини за всички партии, които се оказва, че са били действителни е имало за всички партии, но броят им не променя процентното разпределение като цяло. Именно гласовете за Танев бяха тези, които имаха шанс за корекция на ОбС и в крайна сметка точно това се случва.

При новото преизчисляване с прибавянето на новите бюлетини ще стане ясно кой от положилите клетва ще отпадне. Според запознати със системата за изчисляване под угроза да отпаднат е един из между представителите на ГЕРБ – Матей Попниколов или на Реформаторски блок – Николай Табаков.

В понеделник е делото в Кюстендил, когато съдия Демиревски ще се запознае с констатациите на вещите лица и ще вземе своето решение. То пък ще може да бъде обжалвано пред ВКС, където се взема окончателното решение. Ако бъдве взето решение за касиране на изборите за съветници, то тогава новоизбрания се разпуска и в залата ще влязат за още 3-4 месеца стария Общински съвет, управлявал в периода 2011-2015 година.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien