Огромен интерес към Панорамата на средните училища в Дупница

Изключително голям интерес предизвика Панорамата на средните училища в Дупница, която бе открита днес в 14 часа във фоайето на Спортната зала. Над 100 ученици и родители, дойдоха, за да се запознаят с възможностите за кандидатстване след 7-и клас в средните училища в общината. Организатори за поредна година на мероприятието бяха Община Дупница и РУО-Кюстендил.

IMG_6973Всяко учебно заведение бе разположило свои щандове, на които по оригинален начин привличаше вниманието. Директорите на всяко от 7-те училища пък презентира своите специалности и възможности за развитие и реализация след това.

За разлика от миналата година, през новата учебна 2019/20 паралеките в дуална система на обучение (обучение чрез работа и заплащане) са 4, т.е. с една повече от миналата година. Както е известно, при този вид обучение, учениците от последните два курса на специалността ще отбиват своя стаж в реална обстановка в дупнишки фирми, срещу ежемесечно заплащане. Броят на планираните ученици е 408, а одобреният прием е за 17 паралелки.

Гости на "Панорамата" бяха Началникът на РУО-Кюстендил Мая Стойчева, кметът на Дупница инж.Методи Чимев, началникът на отдел "Образование" Тодор Петков и други. До 18 часа тази вечер ще продължи презентацията, като всички ученици и родители могат на място да получат информационни материали, както и да получат отговори на вълнуващите ги въпроси.

IMG_6969 IMG_6970 IMG_6979 IMG_6988 IMG_6991 IMG_6993 IMG_6996 IMG_6999

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien