ОДБ иска контрольор, който да следи работата във ВиК-Дупница

Групата общински съветници от ОДБ в местния парламент ще искат назначаването на контрольор към ВиК-Дупница. На всяко заседание на Общински съвет, съветниците повдигат въпрос за финансовото състояние на дружеството, което са определяли като влошено. Причината посочена в докладната от местните първенци за новата длъжност е "след представения от Дружеството финансов отчет за 2013 година стана ясно, че там са натрупани неразплатени задължения към доставчици в размер на 360 000 лева, което е над 200 000 лева" над задълженията към 31.12.2012 година и общите задължения надхвърлят 900 000 лв. Същевременно, налице е ясна тенденция за намялване на приходите, особено в частта за събираемостта".

На последната сесия на ОбС-Дупница, възникна скандал около решението на ръководството на ВиК да избере "агенция по вземания", която се занимава със събираемостта на задълженията. Тогава Георги Пехливански скочи, че ако това означава връщане на бухалките, то той ще поиска веднага оставката на Управителя Илия Илиев.

Ако бъде избран такъв контрольор, то от ОДБ предлагат неговото възнаграждение да бъде 80% от заплатата на Илиев, което прави малко над 1000 лева месечно. Парите пък ще идват от самото дружество за срок от 3 години. Контрольорът, реално ще има функциите на надуправител, защото може да спира или корегира най-вече предвидени разходи, ако сметне, че те са завишени или неналожителни. На сесията в петък, когато ще се гледа докладната ще бъде разгледан и отчета и баланса на ВиК за миналата година.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на ОДБ иска контрольор, който да следи работата във ВиК-Дупница

  1. Предлагаме Стоян Шушков да взима 1000 лв. заплата и да „контролира“! Нищо че е обвиняем за измама с документи и престъпник,ние като Блок на честни хора го издигаме!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien