Обявиха одобрените за саниране блокове в Дупница, ето кои са

7 от подадените блокове в Дупница ще получат финансиране за въвеждане на енергоспестяващи мерки. Собствениците ще бъдат уведомени веднага след празниците, информират от МРРБ. Общата стойност на средствата за саниране на 7-те жилищни сгради е 9 270 702,27 лева. Другите 16, които са подадени са на обща стойност 15 189 501 лв и са в резервите.
Одобрените за саниране са бл.40 в жк.Велчова завера, бл.76 в жк.Бистрица, бл.2 в жк.Бистрица, бл.34 и 35 в жк.Елица, бл.9А на ул.Княз Борис Първи, бл.1 и бл.1А на ул.Николаевска 34. Някои от заявленията включват по 2 блока.
През януари 2024 г. ще започне подписването на договорите с общините за предоставяне на средствата, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ, на одобрените за финансиране сгради. От своя страна, местните власти ще сключат договори с одобрените блокове. За да не се губи време, общинските администрации могат да започнат да обявяват обществени поръчки за избор на изпълнители преди тяхното сключване. При своевременното им провеждане, изпълнението на предписаните за обновяване на сградите мерки ще може да започне още през строителния сезон на 2024 г.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien