Общината закупи 75 нови камери за Дупница, монтират ги до 20 септември

75 камери ще бъдат доставени и монтирани до 20 септември на територията на Дупница, информират от пресцентъра на Общината. Комисия, със заповед на кмета инж.Методи Чимев разгледа офертите, които са постъпили за тази доставка, като най-изгодната оферта е от "Бат Секюрити" ЕООД-София. Стойността на поръчката е 48 000 лева. Общият брой на камерите, които са с висока резолюция и с възможност за виждане и в тъмните часове на денонощието става 93. Всички записи ще се пазят в продължение на един месец, като ще работят денонощно и ще се подават към полицията всички посегателства или нарушители на закона за движение по пътищата. Освен за посегателства, част от тях ще бъдат с "въртящ" механизъм по най-натоварените кръстовища и улици, за да се използват и срещу шофьорите, които карат с висока скорост.
Такива ще бъдат монтирани по цялото протежение от Градинката "Левски" до кръстовището на Наков мост, в обхвата на проекта по Зелена градска среда – жк. Развесена върба, жк. Дупница, Триъгълната градинка, а впоследствие и в района на жк. Бистрица със стартиране на ремонтните дейности там. Ще се монтират камери в Парк Рила и по протежението на ул. Патриарх Евтимий до Парк Рила, ще се подменят камерите в Градска градина и подлеза на Байкал, както и на други места, които допълнително ще бъдат определени до 10-ина дни.

Print Friendly

3 Коментари на Общината закупи 75 нови камери за Дупница, монтират ги до 20 септември

  1. Какво като има камери в градската градина-тревните площи от страната на улица „Кокиче“ срещу Младежкия дом са превърнати в паркинг.

  2. И досега имаше камери но полза 0. Само се харчат пари, вървят яки комисионни,народа лапа мухите. Псевдо активности с едничка цел… $$

  3. Адмирации за това кмете!
    Сигурността в днешно време е много важно нещо!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien