Общината се изгаври и със „Спортист на Дупница“, вижте кой определя призьорите

Подигравката с дупнишкия спорт от страна на общинското ръководство продължава с пълна сила. На 31 януари от 17.30 часа в спортната зала ще се проведе официалната церемония на „Спортист на Дупница“. Не само, че бе прекъсната дългогодишна традиция да се награждават най-успешните и заслужили в последните дни на изминаващата година, но и ако не бяха медийните атаки по тази тема, най-вероятно нямаше да се проведе въобще. Кметът Първан Дангов, който не е тайна, че е далеч от спорта бе обявил на сесия на местния парламент, че ще има такава церемония в първите дни на…януари, но не бяха предприети никакви действия в тази посока до средата на този месец, преди да бъдат атакувани медийно.
Факт е, че церемонията е по-скоро „изнасилена“ да се проведе, именно заради безотговорното отношение към спорта от страна на кметския екип и липсата на всякаква заинтересованост в тази сфера.
Несериозното отношение обаче продължава с поредното странно решение. До преди 9 години, спортните журналисти от Дупница определяха всички класации. Практика, нормална за избор, предвид факта, че те отразяваха спортния живот на клубовете. Разбира се, винаги имаше известни съмнения. През 2014 година се премина в режим – клубовете да провеждат среща и сами да подредят класациите. По този начин отпаднаха и най-малките съмнения за опорочаване на класациите. Но… От Община Дупница решиха да сложат „шапка“ и на тази традиция, като я опорочат максимално, което е видимо от комисията по избор. Не че личностите като физически лица са некадърни или некомпетентни, но…все пак е важно да бъде наложена диктатура и тук. Мнозина могат да шофират, но малцина от тях могат да ремонтират автомобила. Изводите всеки може да си ги направи сам.
5 човека ще бъде комисията, която ще преценява успехите на спортистите тази година. Това са двамата зам.кметове Валентина Караганова (Социални дейности), Бойко Христов (Строителство и регионално развитие), Ценка Стоянова (началник отдел „Култура, образование, спорт и младежки дейности“), Маруся Терзийска (ст.спец. „младежки дейности и спорт“) и представител на медиите…Явор Евтимов от в-к „Сега“. Даже място за спортен журналист от Дупница няма, но за сметка на това столичен такъв ще определя класациите в Дупница.
Спортистите вече нямат думата. Треньорите, специалистите и журналистите в Дупница също са вече безгласни. Още една дългогодишна традиция отиде в…канала.
Срам за Дупница! Подигравка със спорта!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien