Община Дупница търси 250 човека за археолoгически разкопки от 1-и април

Над 250 човека от Дупница и селата ще започнат работа по археологическите проучвания на обектите по трасето на автомагистрала Струма Лот 2, информират от общинския пресцентър. Очаква се те да стартират работа още от 1-и април тази година, тъй като има вече сключен договор между АПИ и НАИМ-БАН за тези дейности. По този договор се предвиждат разкопки освен в районите на Община Дупница също така и на територията на община Бобошево и Кочериново.

За територията на Дупница ще бъдат проучени пет обекта, като именно за тях ще бъдат наемани работници от Община Дупница. Желаещите задължително трябва да имат лична карта и да са физически здрави, тъй като ще се работи при полеви условия.

Образуването на заплата се изчислява на база 27 лева на ден бруто, като избраните ще сключат граждански договори за различен период от време, в зависимост от времето за приключване на разкопките. “Това е много хубава новина за нашия град. Всички знаем какъв проблем е безработицата в България и сега се дава възможност на толкова много хора да бъдат ангажирани. Казал съм на екипа в Общината да оказва пълна логистична помощ за разкопките”, обясни кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

Това което е нужно да направят желаещите на този етап, е да оставят своето име и фамилия, както и телефон за връзка на 5-92-20.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien