Община Дупница ще ремонтира тоалетните, после ги отдава под наем

Община Дупница планира обновяване и основен ремонт на тоалетните около центъра на града, информират на фейсбук страницата си от администрацията.
Сформирана е работна група, която трябва да обсъди възможностите за ремонт и пускането в експлоатация, като особено внимание ще се обърне на намиращата се тоалетна в двора на „Джамията“, която според текста на Общината не е функционирала от 20 години. Тя обаче бе ремонтирана преди 7 години и бе безплатна за ползване, а други две – в района на бившата автогара и Парк „Рила“ бяха отдадени под наем. Впоследствие, наемателят се отказа от тази при бившата Автогара, която скоропостижно след това бе затворена, защото не се поддържаше. Тази при Джамията, пък бе затворена през 2019 година. От информацията, става ясно, че Община Дупница планира да обнови и ремонтира всички функциониращи обществени тоалетни на територията на града.
Действията са наложени от множеството оплаквания от граждани за неприятна миризма в центъра на града. За справяне с проблема, се планира да се поставят и камери на критичните места.
След завършване на ремонтните дейности, предстои внасяне на докладна до Общински съвет-Дупница, с процедура по отдаване и стопанисване на обществените тоалетни.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien