Община Дупница с още мерки за подпомагане граждани и местен бизнес, ето какви

Община Дупница допълва пакета от мерки, които ще приложи с цел облекчаване на местния бизнес, както и на гражданите, които са в договорни отношения с общината. В началото на седмицата, кметът на общината инж.Методи Чимев обяви, че се коментират и други такива, които в зависимост от обстановката в страната ще бъдат прилагани. „За всички общински и социални жилища, които са общо 318 и са отдадени под наем на нуждаещи се лица, считано от 01.03.2020г. спират да текат лихвите за забавено плащане. Удължават се сроковете за плащане на текущ наем до 90 дни. Тези правила ще се прилагат за дължимите суми до 30 дни след отмяна на извънредното положение.
Що се касае до договорите за наем, сключени между общината и земеделски производители, също има конкретни мерки. Това касае 195 местни производители. Няма да бъдат начислявани лихви за забавено плащане на наем или аренда. Обичайно плащанията на земеделците се извършват веднъж годишно до 20-ти април, като и за тях правилата ще важат отново до 30 дни след отмяна извънредното положение. По всички останали договори, които общината има с частноправни субекти също спират да текат лихвите за забавено плащане освен и мерките, които вече сме обявили, а именно освобождаване от наем за определен период. Направихме пълна справка за общия брой търговци, които са в договорни отношения с Община Дупница и общинските дружества и броят им е над 320″, коментира инж.Чимев.
Община Дупница до отмяната на извънредното положение и в рамките на 30 дни след това, няма да търси и неустойки за забавяне и предсрочни изисквания.

Print Friendly

6 Коментари на Община Дупница с още мерки за подпомагане граждани и местен бизнес, ето какви

  1. В Дупница работи Балканфарма или ХФК. Защо НЕ помагат на хората в града? В гр. Пещера местната фирма Биовет дарява и помага сериозно на хората от града. Нащте си трайкат… Защо не помогнат имат милиони маски и ръкавици в складовете си и могат да дарят поне 100 000 броя на общината за раздаване на хората по магазини и аптеки. Какво чакат и колко трябва да са алчни?!

  2. Ти влезе ли в завода, та знаеш колко маски има? Или си приказваме наизуст… Нали си избрахте Боко за 3ти път, търсете маски от него… Простаци

  3. Много е прав човекът.От години в това предприятие само се вика,крещи,истерясва и се дишат отрови,срещу смешни заплати на фона на отровите и дори и сега не са направили нищо за града.Всички големи предприятия и то с много по малко персонал и пеалби дариха а Тева пак не прави нищо.100 опаковки за 100 човека дариха и все едно са дарили за 100хиляди човека.А ти си явно някоя от администрацията дето само се фръцкате и интригантствате.

  4. До 203…
    Аз работя в завода! Знам какво има в складовете! Срам и позор за вас ръководителите, които изхвърляте с кашони маски и ръкавици най-редовно, а за града не давате НИЩО!!! Господ да ви съди безбожници!!!

  5. До 203
    Наистина може да спонсорира града сега в тази криза и иначе можеше да спонсорира спорта за младите както правят другите големи заводи.Дано ги прочете тези коментари настоящият шеф Гади Мукомолов.Знам че криете всякаква финансова и друга информация от шефовете си .Фирма във фирмата е източване на пари е кражба !

  6. Г- н кмете от къде,да плащам наем след като сме затворени.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien