Община Дупница подменя изцяло уличното осветление и в селата, дадоха басейна на концесия за 20 години

Община Дупница е направила първите стъпки по осигуряване финансирането за подмяна на цялото улично осветление по селата. Това обяви днес на сесия на Общински съвет-Дупница, кметът на града инж.Методи Чимев. Той разкри новината по време на дебатите за поемане на овердрафт в размер на 500 000 лева. "От тези пари 150 000 лева са заложените като собствено участие в проекта за подмяна уличното осветление по селата. Това, което бе направено в града, трябва да бъде направено и в селата", обясни инж.Чимев в отговор на въпроса на д-р Лорета Николова за какво са заложени исканите средства. "Заложени са парите в размер на 50 000 лева за проектирането на жк. Бистрица, за самоучастието по изготвянето на Общия устройствен план, за който ще получим около 120-130 000 лева, но останалите 90 са от нас, за ремонтните дейности в училищата и детските градини по т.нар. Норвежка програма в размер на 140 000 лева", обясни градоначалникът, което удовлетвори д-р Николова и каза, че ще подкрепи предложението. След отговорът и Станислав Павлов, лидерът на БСП обяви, че групата червени съветници е имала разногласия за темата, но с оглед на намеренията също подкрепят предложението.

Другата интересна тема бе относно решението за отдаване на концесия на закрития плувен басейн в ОУ "Климент Охридски". "Разговарях с инвеститорът, който иска да не бъде за 10 години, а за 20 години срокът, заради инвестициите, намеренията по развитието му. Затова се налага да бъде взето днешното решение. Младите хора, а и като цяло Дупница има нужда от работещ плувен басейн", обяви Чимев. Съветниците дадоха своето съгласие за стартиране на процедурата.

Другата интересна точка бе свързана с разпределението на парите за спортните клубове, както и за назначаването на временно изпълняващ длъжността кмет на село Дяково. Както е известно, съдът реши да се проведат нови избори там и до провеждането и изборът, трябва да има назначен от Общински съвет. В крайна сметка бе решено това да бъде Валентина Зашева, която в предишния мандат бе кметски наместник в Тополница и Делян.

Преди сесията пък, тримата нови Иван Танев, Христо Михалчев и Георги Георгиев положиха клетви, след като при повторното преброяване на гласовете от изборите попаднаха сред 33-мата.

Print Friendly

1 Коментар на Община Дупница подменя изцяло уличното осветление и в селата, дадоха басейна на концесия за 20 години

  1. Едно добро дело.Нека така да продължава.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien