Община Дупница отново заделя по 1500 лева за подпомагане за „ин витро“, вижте до кога се подават заявления

Снимката е илюстративна.

7-ата поред годишна кампания на Община Дупница за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми стартира от днес. В деловодството на администрацията се приемат заявления за финансиране на "ин витро" процедури. Двойките ще могат да разчитат на финансова помощ, както и досега в размер на 1 500 лв. Крайният срок за кандидатстване е 17 септември. Критериите, на които трябва да отговарят семействата, са регламентирани в правилник, приет от Общинския съвет.

Много от тях се отказват от "ин витро" процедурите заради финансови трудности, а други разчитат на кредити, за да си позволят скъпоструващи-те изследвания.

“За краткия период от 2012 до края на 2017г. Нямаме неодобрена двойка, която да не е получила финансова помощ. За нашата радост имаме 27 дечица, които са ни известни. Казвам известни, защото не всички финансирани двойки са ни върнали обратна информация дали са станали родители, затова се надявам да са повече. Заложената сума, разбира се, че ще бъде корегирана, ако се одобрят повече двойки, което не подлежи на съмнение“, коментира инж.Чимев.

Само преди няколко дни, по друга кампания на Община Дупница съвместно с фондация „Искам бебе“ – „За повече деца в Дупница“ бяха одобрени за финансиране 3 дупнишки двойки.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien