Община Дупница осигури стипендии за 10 изявени деца от общината, ето кои са те

10 момчета и момичета от община Дупница ще получат стипендии тази година. В началото на годината, по предложение на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев бе внесена в ОбС и одобрена Наредба за финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби. Те са във всички сфери – наука и техника, изкуство и култура и спорт.
Комисия, избрана от ОбС-Дупница разгледа на свое заседание вчера 25 предложения и обяви резултатите. В нея влизат 4-ма съветници от различните групи, както и трима експерти от Община Дупница.
Никол Ангелова от Самораново.

Никол Ангелова от Самораново.

Годишната стипендия "Св.Иван Рилски" в размер на 1680 лева бе определена за световния вицешампион по кикбокс Доброслав Радев. Освен него, още 5-ма представители на спорта Александра Георгиева (вицеевропейски шампион по таекуондо), Митко Джорджев и Кирил Механджийски (и двамата също с медали от европейските първенства по таекуондо) ще получат съответно по 1120 лева, 560 и 280 лева. Състезателката по ски-бягане и републиканска шампионка Никол Дишова и състезателката по художествена гимнастика с първи места от международния турнир "Кралица на Аида" и бронз в България Любена Стоилова също ще получат по 280 лева.
Очаквано със стипендия от 1120 лева от Община Дупница бе наградена Никол Ангелова, която спечели златна грамота на Националното състезание по български език за миналата година и бронзова такава за тази година в България. Другият стипендиант в раздел – наука и техника Йордан Стоилов ще получи 560 лева заради първите си места на Областния кръг на олимпиадите по английски език и география тази година.
Голямата стипендия в раздел "Изкуство и култура" – 1120 лева бе определена за Йоана Югова. Тя спечели 2-о място на световния шампионат по фоклклор и отново стана втора на международния фолклорен фестивал "Златен прах". 560 лева съгласно Стипендия ще получи и Катрин Младенова за 3-ото си място на Международния фестивал "Абанико" и златен медал от световния конкурс за рисуване във Виена през 2017 година.
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien