Община Дупница обяви обществена поръчка за проектиране на 5 начинания, вижте кои

Изготвяне на проекти за 5 намерения и избор на изпълнител, обяви чрез обществена поръчка Община Дупница. Средствата са заложени в бюджета за тази година и са от републиканската субсидия, на обща стойност 327 083,34 лв. По незнайно какви причини, Община Дупница отказа да ги подаде към държавния бюджет за финансиране, както направиха почти всички общини в България, за да не разходват излишни пари.
Първата обособена позиция е за «Изготвяне на инвестиционен проект и изпълнение на авторски надзор по време на строителството за реконструкция и подмяна на ВиК мрежа в гр. Дупница, етап 1: по продължението на ул. „Родопи“, ул. „Бузлуджа,“ ул. „Акад. Петър Диников“, ул. „Иван Шишман“, ул. „Ал. Стамболийски“, ул. „Росица“, ул. „Искър“, ул. „Вл. Димитров Майстора“, ул. „Паничище“, а заложената прогнозна стойност е 72 916,67 лева без ДДС. За същата дейност за село Яхиново е предвидено 125 000 лева без ДДС, за проект и надзор за ремонт на бившата сграда на Биохим – 43 666,67 лв и за проектиране общежитието на ул.Св.Георги – 57 000 лева. Последната обособена позиция за проектиране и надзор на плувния басейн в ОУ „Кл.Охридски“ ще бъде с директно възлагане.
Крайният срок за подаване на документи за участниците е 23 май.
Именно, липсата на адекватност на кметския екип при осигуряване финансиранията за проекти е една от основните точки, по която търпят жестоки критики и в Общински съвет. Тези видове дейности бяха допустими за финансиране директно от Държавата, което веднага бе използвано от десетки общини, но не и от Община Дупница. Ако бяха ги входирали за финансиране, средствата в размер на 327 хил. лева можеха да се пренасочат за други капиталови дейности на територията на града и селата. Както е известно, кметът на няколко пъти след встъпването си в длъжност се похвали, че в местния бюджета за 2024 година са заложени над 1 млн. лева за проектиране, което се оказа голяма глупост и уникален пропуск да бъдат осигурени от държавния бюджет.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien