Не са заложени пари за увеличение на заплатите на съветниците в Дупница

Парите за увеличение заплатите на общинските съветници не са досъатъчни и не са заложени в бюджета. Това съобщи главния бюджетар на Община Дупница Павел Петров. “Заложените суми за заплати са 150 хиляди лева, а цялостната сума за общински съвет е 206 000 лева. Няма как да знаехме техните намерения за увеличение и не сме ги залагали. Нещо повече, от 3 години служителите губят по 1 процент заради приетия тогава закон”, обясни Петров.

Не подкрепи идеята за увеличение за заплатите и кметът на града инж. Методи Чимев. “Уважавам факта, че всеки един съветник губи от личното си време, за да се занимава с общински дела, но не е сега моментът за подобно искане на увеличение. Не е коректно дори спрямо служителите в общинска администрация, на които не са корегирани заплатите от 5 години. Някои дори получават вече почти толкова, колкото е минималната заплата в България. И аз исках да вдигна заплатите на служителите, но се съобразявам с обстаноwката и финансовото състояние. И все пак тези хора в администрацията са всеки ден по 8 часа”, допълни Чимев.

Все пак последната дума ще имат местния парламент, който ако реши да си вдигне заплатите ще трябва да реши и от кое перо ще бъдат извадени тези пари.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Не са заложени пари за увеличение на заплатите на съветниците в Дупница

  1. Цитирам: „Някои дори получават вече почти толкова, колкото е минималната заплата в България.“…… а тези дето вие ги доведохте получават два пъти по-високи заплати от останалите!!!!!! Хайде спрете с тъпите доводи и изцепки.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien