Община Дупница кандидатства с проекти за около 11 млн. лева от държавния бюджет

 Заместник-кметът Красимир Георгиев заяви на пресконференция днес, че Община Дупница кандидатства по проекти на обща стойност от около 11 млн. лева.

 Кметският екип очаква финансиране по програма „Разтеж и развитие на регионите“, която се финансира изцяло от държавата.

 „Кандидатстваме по повече от един проект, защото това е напълно възможно. Надяваме се да получим финансиране по всички проекти“, сподели Красимир Георгиев.

 Той говори и относно ремонтирането на Спортната зала.

 „Залата трябва да бъде едно мултифункционално съоръжение с около 1500 седящи места. В нея ще могат да се провеждат международни мероприятия в различни спортове. Предвидено е ремонтът да започне през тази година и да завърши през следваща“, допълни заместник-кметът.

 Община Дупница иска да развива и културно-историческия туризъм. Става дума за проекта „Непознатата Дупница – пътуване във времето“, по който кандидатства и предишният кметски екип, а стойността му е 6 млн. лева.

 „Това е един проект с изключително голяма важност за Дупница. Негов автор е архитектът Юлий  Фърков, който е печелил няколко награди. Той е автор и на „Цари мали град“. Предвижда се реставрация и консервация на късноантичната крепост и средновековната кула в местността „Кулата“, сподели по този повод директорът на Историческия музей Анелия Геренска.

 Общината ще иска да бъдат финансирани и пет проекта, за които съветниците трябваше да заседават в петък по втора точка от извънредната сесия. Тогава обаче кметът инж. Методи Чимев оттегли докладната си, тъй като председателят на Общински съвет Ивайло Константинов подаде оставка.

 Ако въпросните проекти бъдат осъществени, ще бъдат обновени площадите в дупнишките села Бистрица и Червен брег. Също така са планирани няколко ремонта – на детска площадка в Дупница, съблекалните на стадиона в село Джерман, както и обновяване на парк в село Самораново.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

1 Коментар на Община Дупница кандидатства с проекти за около 11 млн. лева от държавния бюджет

  1. Красе а на бас че нема да получите и стотинка. Ще видиш че само Дупница че бъде отперена от региона докато не се предадете в ръцете на Мая Манолова

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien