Община Дупница издигна чисто ново руско знаме на пл.Свобода, българския трикольор продължава да се вее като парцал

Поредното самоуправство в Дупница бе демонстрирано днес на пл.Свобода. На пилоните пред сградата на администрацията, по обяд бе издигнато знамето на Русия, заедно с това на Европейския съюз и Република България. Издигането на руското взриви скандали, както на площада, а също така и в социалните мрежи.
Общинският съветник от ПП-ДБ Николай Табаков свали знамето и го хвърли в коша, но служителка от Общината го извади и минути по-късно то отново бе издигнато. От уредбата пък не спираха да звучат руски песни и маршове по случай днешният ден, който е Ден на Европа и Ден на победата, честван в Русия заради края на Втората световна война.
Наложи се на място да пристигне и полиция, която да успокои страстите. По-късно отново бе повикана патрулка, която се паркира на пл.Свобода, за да съблюдава за напрежение.
В случая по-скандалното е, че общинската управа буквално се изплю на българското законодателство, издигайки флаг на друга държава. По протокол, разрешение за издигане издава само и единствено Министерски съвет. Такова обаче няма, но Община Дупница отказва да спазва законите на страната.
По протокол, знамето на България трябва да бъде в средата, но дори и това не е спазено от администрацията.
В същото време, 8-метровият трикольор на Дренски рид продължава да се вее скъсано като парцал вече месеци въпреки сигналите.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien