ОбС-шефът Владимиров прояви разум с „Реклама“, призова да не я приемат

Сериозен отпор срещна председателят на ОбС-Дупница Владимир Владимиров за отправеното от него предложение за създаването на общинско предприятие "Реклама". То реално се превръщаше в наследник на предишното дружество, което преди няколко месеца бе ликвидирано от същия този общински съвет заради носещите постоянно загуби, които само за последната година от съществуването си бе "на минус" 60 000 лева и още 60 000 от предходните 3 години.

Твърдо против идеята се обяви кметът на града Методи Чимев, който поиска аргументи за реанимацията на такъв вид дейност. В защита на идеята се обявиха лидерът на БСП Станислав Павлов, председателят на Икономическата комисия Вергил Кацов и самият Владимиров, като вносител на докладната. "От много проекти се заделят до 10 процента за реклама, защо да не се вземат от това предприятие, вместо да се дават на чужди фирми", изтъкна идеята си Владимиров. Заместник-кметът по европроектите Красимир Георгиев веднага поиска да обясни ситуацията. "Това което изтъквате означава само едно – да накарате кмета да наруши законите. Заради подобно нещо на предишния кметски екип, сега плащаме санкции. Има си процедура за участие и там се изискват доказани сериозни доходи по сходни дейности за минимум 3 години назад. Има изискване за експерти и още куп изисквания, които няма как да се покрият от "Реклама". Още повече, че това предприятие тръгва без стотинка. Едно, че това няма как да стане, второ няма да се случи подобна възможност, разрешима от закона и след 5-6 години", обясни Георгиев. Очевидно това накара Владимиров да преосмисли позицията си, взе най-разумното решение и призова съветниците да гласуват Против.

Една дузина местни избранници се пънеха на микрофона За и Против. Кацов изтъкна, че в момента тези, които искали да рекламират незнаели как става това. "Търговският отдел се занимава с тази дейност. Няма някой, който да не е поискал и да не му е разрешено. Пуска заявление, предлага му се цената и се работи", отговори Чимев.

Никой обаче така и не обясни откъде ще дойдат парите за реклама, още повече, че рекламният пазар в Дупница е свит драстично и местния бизнес почти не отделя средства.

Евентуално създаване на такова предприятие щеше да струва около 30 000 лева на общината само за заплати и осигуровки на предложението за 3-ма служители.

В крайна сметка предложението бе отхвърлено и не се стигна до създаването му.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на ОбС-шефът Владимиров прояви разум с „Реклама“, призова да не я приемат

  1. Господ здраве да му дава на кмета и екипа му, че пазят общината от тия вълци в овчи кожи, които само се чудят как да измъкнат някой лев и да лапнат някой пост.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien