Няма опасност от преливане на речните корита и водоеми в Дупнишко

 Няма опасност от преливане на речните корита и водоеми, установи проверката на спешната комисия, която бе сформирана преди часове в Община Дупница заради ураганния вятър и проливен дъжд, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Подадени са два сигнала за паднали големи клони в района на „Развесена върба“ и между селата Яхиново и Червен брег, които са отстранени своевременно.

„Сигнализирахме „Гражданска защита“ и ВиК за подлеза на „Топлата вода“, който не е проходим, защото е наводнен и очакваме да вземат мерки за отводняването му и възстановяване на безпрепятственото придвижване на автомобили от там. От вчера, там започнахме ремонт съвместно с ВиК, за разрешаването на многогодишния проблем със запушените канали, които водят да подобни ситуации. Следим постоянно нивата на реките и няма проблем, затова не се налага на този етап свикване на кризисния щаб и да се надяваме, че няма да се наложи. Трябва да отбележим и друго, преди по-малко от месец направихме пълно почистване на всички отводнителни шахти и за разлика от други години улиците вече не са реки“, коментира заместник-кметът Крум Милев.

zadupnitsa.com

Print Friendly

2 Коментари на Няма опасност от преливане на речните корита и водоеми в Дупнишко

  1. Друг път – я вижте улицата преди „Марена“, също и успоредната на нея точно в началото, на кръстовищата с „Орлинска“

  2. Главните улици наистина са чисти, ама некои второстепени са язовири

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien