НЯМА ОБЖАЛВАНЕ! На 4 септември правят „първа копка“ на ремонта в жк.Бистрица и още няколко улици

Изтече снощи срокът, в който можеше да се обжалва решението на Община Дупница по избор на изпълнител за инфраструктурния проект на жк.Биситрица. В указания законов срок, такава жалба в Комисията за защита на конкуренцията не бе входирана. "Решението е вече официално в сила. В следващите дни подготвяме договорът, който ще бъде сключен с фирмата-изпълнител. Така че оттук насетне започват само ремонтни дейности", коментира зам.кметът по европроектите Красимир Георгиев.
Припомняме, че стойността на проекта е 5 626 434,83 лева и включва цялостно преасфалтиране на жк.Бистрица, изграждане на пешеходни алеи, кътове за отдих,

Красимир Георгиев

Красимир Георгиев

изкуствена площадка за футбол, волейбол и баскетбол, озеленяване и т.н. Парите са осигурени по проект, който Общината спечели от Оперативна програма "Региони в растеж". Уличната мрежа в района е осеяна от дупки и кратери и реализирането на проекта, ще разреши целия проблем.
Официалното сключване на договорът ще стане на 4 септември от 10,30 часа в заседателната зала на ОбС-Дупница, а в 11,30 часа ще бъде направена първата копка в района на бившия обувен завод.
Освен надземната инфраструктура, успоредно с работата ще върви и цялостната подмяна на водопровода, за който кметът инж.Методи Чимев договори безвъзмездни 1,2 млн. лв. от МРРБ. В подмяната на водопровода се включват още улиците "Асен Меджидиев" (от ул. "Милин Камък" до "Жива вода"), "Драган Овчаров, "Оструган", "Черни връх", "Милин Камък" и ул. Иван Шишман до "Жива вода". "На тези улици освен подменен водопровод, в договорът е включено и възстановяването на уличната настилка. Апелът ни към гражданите е да проявят разбиране от дискомфорта, който ще им се създаде, но все пак говорим за период от няколко месеца. До края на месец юни 2018 година, ще сме приключили с всички ремонтни дейности и ще имаме напълно нов квартал", заключи Георгиев.

Print Friendly

1 Коментар на НЯМА ОБЖАЛВАНЕ! На 4 септември правят „първа копка“ на ремонта в жк.Бистрица и още няколко улици

  1. Относно озеленяването по-добре не го проектирайте, защото след това не се подържа и се получава много лошо изпълнение…/виж пиацата и тротоара до ГУМ/. Дано се изразходват парите за целта…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien