Нови, по-ниски цени на автобусния транспорт до селата в Дупнишко, вижте и какви са глобите за без билет

Нова транспортна фирма вече обслужва три от направленията на територията на община Дупница, информираха от пресцентъра на администрацията. От 20-и януари, автобусите на "Мегатранс 2009" ЕООД се движат по линиите Дупница-Крайници, Дупница-Дяково и Дупница-Тополница. До сключването на договора се стигна след последните решения на съда по конкурса за избор на превозвачи по различните транспортни пакети.
Освен, че е нова фирмата, нови са и цените, които са с по 20 стотинки по-ниски от досегашните. До Яхиново билетчето е вече с цена 80 стотинки, до Червен брег е 1 лев, а до Крайници е 1,20 лв. Пътуващите до Пиперево ще плащат по 1 лев, до Блатино е 1,20, до Дяково е 1,40, а до Кременик е 1,70 лв, като по толкова се плаща и за пътуващите до и от Тополница.

От тази година влезе в сила и новият закон съгласно, който на санкции подлежат и самите пътници, ако при проверка по време на движение нямат у себе си билет. Не са малко сигналите, че шофьорите в автобусите на градските и междуградските линии в цяла България не дават билетчета, а само прибират парите, като с новото решение на Народното събрание се цели да се засили самоконтрола и гарантира сигурността на пътниците. Освен за фирмата превозвач, за неиздаден билет, пътник ще се бръкне с 50 лева или ще му бъде съставян акт. Билетите са единствения гарантиращ документ за изплащане на застраховка при катастрофа, откраднат багаж или други последствия, при които са настъпили щети за пътниците. За нередовен пътник при международни транспортни услуги, глобата е пък 300 лева. Проверките ще започнат от началото на следващия месец в цялата страна и ще бъдат постоянни. Хората като се качват в автобус, да си искат веднага билет. Не само че това им е гаранция за обезщетение при евентуално ПТП, а и няма да бъдат глобявани.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien