Нова линейка с ново оборудване е осигурена за общинската болница в Дупница

Нова линейка, напълно оборудвана за нуждите на стотици пациенти бе осигурена от Община Дупница по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“. Специализираният автомобил е чисто нов, на стойност 125 хил. лв с ДДС и оборудван за още 33 915 лева с ДДС. По изискване, Община Дупница трябваше да осигури договор с лечебно заведение за осигуряване на медицински специалисти и това се случи с МБАЛ „Св.Иван Рилски“. Временно изпълняващата длъжността кмет на Община Дупница Олга Китанова, връчи символично ключовете на прокуристката на общинската болница

Вр.и.д. кмет на Община Дупница връва символично ключовете на прокуриста на МБАЛ „Св.Иван Рилски“.

Мария Иванова и медицинския директор д-р Крум Бонев. „Линейката е закупена по проект, който стартирахме преди година и половина. Още тогава обявихме, че включваме в него и доставка на медицински автомобил с прилежащо към него оборудване, което да бъде в помощ на общинската болница. До края на проекта тя ще извършва и мобилни дейности в заложените прегледи, като говорим за срок от 6 месеца. Самите заложени мобилни прегледи, които се поемат по проекта и ще се извършат са на стойност 35 хил.лв. Преди закупуването, държа да отбележа, че изрично сме се консултирали с ръководството на болницата, за да бъде напълно функционална. Радвам се, че вече е факт. Надявам се, тази линейка да бъде използвана максимално малко, да има повече здраве, а тогава, когато все пак е нужна, да бъде в помощ“, коментира Китанова.
„Несъизмерима е тази помощ за болницата. Уникална. Освен автомобилът има и оборудване от първа необходимост, което е жизнено важно. Сами едва ли щяхме да успеем да осигурим подобно нещо. Имаме само една линейка, която е много стара и бих образно казала, че е вече „на финала“. Преди 2 години купихме лек автомобил но той се амортизира. На практика линейка нямахме“, заяви Иванова. „Ще ни бъде от много голяма помощ в работата. Имахме огромна нужда от подобна придобивка, за което огромно благодаря“, категоричен пък бе д-р Бонев.
Возилото е оборудвано с пациентен монитор, електрокардиограф, дефибрилатор, дефибрилаторни електроди, инфузионна помпа, преносим цветен ехограф и термопринтер.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien