Николина Чакърдъкова ще весели дупничани за празника на града

Богата празнична програма по случай празника на града подготвят от Община Дупница. Мероприятията започват на 15 октомври, когато ще бъде отбелязан световният ден на ходенето. Всички желаещи ще трябва да изминат маршрута от пл. Свобода до градската градина в 11 часа. Същият ден, от 18 часа е откриването на 7-то издание на фестивала на мъжките хорове „Св. Иван Рилски".

На 17 октомври от 19 часа е премиерата на двете постановки на ОбДТ „Невена Коканова"- „Машинописци" и „Тигър". 18 октомври е обявен за ден на поклонение и почит пред героите на Дупница, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на опълченците. В 17.30 часа, в галерия "Околийска къща" ще бъде открита изложбата на Владимир Шунев и Александър Янакиев.

На самия празничен за Дупница 19 октомври в 10 часа ще започне с тържествена сесия на Общински съвет-Дупница. За първи път в Дупница ще гостува и пътуващото читалище „Бащино огнище". Предвиден е урок по гайда и прожекция на патриотичен рецитал. В 10.30 часа водосвет за здраве пък ще бъде извършен на пл. „Свобода". Скулпторът Радослав Киров пък ще изложи своите творби пред сградата на общинска администрация и ще започне празничният концерт с участието на самодейни състави от общината. Гвоздеят на тържествата е вечерта от 19 часа. Тогава за доброто настроение на дупничани ще се грижи Николина Чакърдъкова и нейният фолклорен ансамбъл на пл.Свобода.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien