Напрежение в Дупница: Жалба до ОИК и Районна прокуратура за масово купуване на гласове

От щаба на един от кандидатите за кмет на община Дупница сигнализират, че от началото на изборния ден на територията на цялата община се наблюдават масови нарушения на изборния процес, изразяващи се в купуване на гласове в полза на другия кандидат. Сигнали за това са изпратени до Районна прокуратура – Дупница, РУП и Общинска избирателна комисия. В жалбата се посочва, че незаконната търговия е особено засилена в избирателните секции, намиращи се в ПГ „Акад. С. П. Корольов”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Св. Климент Охридски”. Посочва се още, че се извършва незаконна търговия в ромските махали Каваклия, Гиздова Махала, а също и в квартал „Ценеви”. Така например в района на ОУ „Св. Климент Охридски” е забелязано лице, управляващо бледожълт Опел  с рег. номер КН …. АН, което превозва избиратели, извършва незаконна агитация в автомобила и по свидетелства на очевидци раздава по 20 лева. В жалбата се споменава и името на въпросния човек. В жалбата се посочва, че в Гиздова махала търговията с гласове се извършва от лице с инициали А. А. От щаба подал жалбата посочват още, че, за разлика от миналата седмица, избирателната активност в секциите, които са предимно с българско население, е на половина. В секциите, където избирателите са предимно от ромски произход, избирателната активност е по-висока от този на първи тур.

Print Friendly

6 Коментари на Напрежение в Дупница: Жалба до ОИК и Районна прокуратура за масово купуване на гласове

  1. Е, това е. Пак циганите решават кой да е кмет. Има още време до края на изборния ден, единственият начин да има читав кмет е българите да излязат. Хора, гласувайте!

  2. Георги Дончев // 01.11.2015 в 16:36 // Отговор

    В този град винаги е било така. Изборите ги решават циганите. Нещо страшно е от сутринта – само цигани по секциите, тук таме някой българин за цвят. Срам за Дупница ако това нещо не се промени до 19 часа.

  3. Ами като е така, хак да ни е. Затова младите бягат от града – защото циганите решават кой да управлява. Аз лично напоследък имах надежда, че Дупница се променя, но щом пак всичко е в ръцете на циганите, значи надеждите ни са били напразни.

  4. Ботьо Панчев // 01.11.2015 в 16:39 // Отговор

    Така е, съгласен съм с всичко, написано дотук. Изходът е хората да се опомнят и да излязат да гласуват – нормалните хора, които гласуват по съвест, а не защото някой им е дал 20 лева.

  5. Аре знае се кой купува гласовете и кой дава парите ама ушевите си барат п…. и не ги закачат.После мангалите че набутат парите у казинито на Динев и всичко точно

  6. Kато на Уважаемия господин Ибришимов му стана напечено тича при циганите да плаща,а иначе давал останалите пари за благотворителност.Хора идете и гласувайте за правилния човек,че ако тoя смешник стане кмет града загина..

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien