Най-вероятно и този месец няма да започне ремонта на улиците в Дупница. Маркировката пък съвсем изчезна

Вече месец и половина няма решение на Комисия за защита на конкуренцията/КЗК /, относно жалба на "Мегаинвест-холд" ЕООД , касаещо Решение № 23/10.06.16 на Община Дупница за рехабилитация и текущ ремонт на уличната мрежа в града. Това е една от причините да не се ремонтират улиците, а от там и липсата на маркировка.

На много места в града маркировката е напълно изтрита, като най-големи неудобства и опасност от пътни инциденти има на местата за пешеходни пътеки. Наскоро жена едва не бе блъсната на пътеката над РПУ-Дупница. Граждани и водачи се съобразяват с местата за пресичане почти по памет, а легналите полицаи често се забравят от водачите и те минават през тях с по-висока скорост. На искане на жители на Дупница поне маркировка на пешеходните пътеки да бъде положена, от Общинска администрация отговориха, че фирмата, която трябва да изпълни това по договор иска по-голям обем работа, а не само да маркира пешеходни пътеки. Хоризонталната пътна маркировка в Дупница е обновявана през миналата година. 

44За последно през месец март работниците от строителния отдел към Община Дупница запълваха най-належащите и опасни дупки по улиците на града. 3 тона студен асфалт бе осигурен от Общината. Тогава с приоритет бяха опасните дупки по главните улици, където е най-голям потока от автомобили, но работата си бе повече от аматьорска. Както е известно преди близо месец Общински съвет даде картбланш за разширяване дейностите на ОП „Озеленяване“, като част от работата му ще бъде и да рехабилитира улиците и да полага маркировка. Това обаче може да стане едва през следващата година, и то ако Общината осигури нужната техника на предприятието, до тогава ще се разчита на частни фирми.

 

Припомняме, че конкурсът за рехабилитация на уличната мрежа  обявен от Община Дупница стартира през април тази година. Общо 6 фирми бяха подали документи за 4-те обособени позиции-ремонт на градските улици, ремонт на улици в селата, четвъртокласна и републиканска мрежа. Общата прогнозна стойност бе 325 451,66 лева без ДДС. За Дупница са предвидени 175 000 лева за изкърпване на дупки, за улиците по селата сумата е 83 333 лева, за четвъртокласната – 60 870 лева и за републиканската – 6 247 левa. На 10-ти юни се разбра, че дупнишката фирма "Меридиан" ЕООД печели три от 4-те позиции за рехабилитация на уличната мрежа в общината. За ремонт на уличната мрежа в града, тя предложи 142 666,98 лева, като след нея остана "Мегаинвест Холд" с оферта от 143 229,60 лева.

0f28d35d489dc15c9d13ee5fa85801c6За селата, цената на победителите е 72 927,50 лева и за ремонт на 4-класната пътна мрежа отново са с най-ниска цена – 50 065,59 лв без ДДС. 4-ата обособена позиция, която е ремонт на републиканската пътна мрежа, поръчката спечели "Мегаинвест Холд" ЕООД с цена от 4 787,71 лева. До подписване на договор не се стигна, защото на 26-ти юни "Мегаинвест Холд" ЕООД обжалва резултатите от конкурса.

 През 2015 година конкурса бе обявен по-рано, като нямаше и обжалване. Тогава рехабилитацията на улиците в Дупница, селата и междуселската пътна мрежа стартира в началото на месец май. Тогава от бюджета на Общината бяха заделени рекордните 726 544 лв (без ДДС), като в тях попадаше и възстановяване на улици по селата. Рехабилитация на уличната мрежа в Дупница бе спечелена от „Мега инвест-холд“ –Дупница с 380 115 лв, рехабилитацията на вътрешна улична мрежа в селата е възложена на „Благоустройствени строежи“-Благоевград с предложена цена е 141 149 лв.Най-много бяха кандидатите за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, която бе с прогнозна стойност 168 083 лв. Победител излезе „Меридиан“-Дупница с оферта от 140 087 лева.

Print Friendly

3 Коментари на Най-вероятно и този месец няма да започне ремонта на улиците в Дупница. Маркировката пък съвсем изчезна

  1. Moje bi shte po4nat za koleda

  2. Конкурси,обжалвания,оплаквания,забележки,пазарлъци и какви ли не глупости за да не се почне ; САНИРАНЕ ,ЗАПЪЛВАНЕ НА ДУПКИ,ПОЧИСТВАНЕ на улици ,ПЪТНА МАРКИРОВКА И Т Н. ! Непрекъснато заседания , съвещания,срещи,сбирки ,оперативки ,’СЕДЕНКИ“ и все едни и същи муцуни барабар с КМЕТА . РАБОТЕТЕ а не се кипрете, цялата ви работа е ялова ,ДОКОГА?

  3. Наистина много приказки,много обещания а на лице нищо.Докога?!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien