НАЙ-НАКРАЯ! Община Дупница спечели проект за „Дневен център за възрастни хора“

Двама бивши градоначалници отново с мерак да седнат в кметския кабинет.

Изключително сериозен и много важен социален проект спечели Община Дупница по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Съвсем скоро, на територията на Дупница ще започне да функционира “Дневен център за възрастни хора с увреждания”. Бюджетът на проекта пък е 383 835 лв. като продължителността на

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

услугите ще бъде 18 месеца. „Отдавна очаквахме резултат и няма да крия, че съм изключително доволен. Най-малкото в случая е, че ще се осигури постоянна работа на 12 човека персонал за центъра. Самите услуги са напълно безплатни и ще облекчат изключително много семействата, които се грижат за хора с увреждания. Този център, чрез грижата, която ще осигури на потребителите, ще даде възможност на техните близки да работят пълноценно. Той ще бъде на 4-ти етаж в сградата на бившата поликлиника с капацитет за 30 потребители. Такъв център досега липсваше на общината и последните 3-4 години се опитвахме да осигурим финансиране за реализацията. За наша радост успяхме“, коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

В момента се подготвят документите за подписване на договорът с Управляващия орган. Предстои ремонт на помещенията и подготвителни действия по стартирането на дейностите. Официално ще бъде обявен прием на документи за потребители и за персонал на центъра.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien