НАЙ-НАКРАЯ! Министерски съвет дава КЕЧ-а на Община Дупница за Младежки център

Сагата "КЕЧ"-а в Дупница е вече на финала. Със свое писмо от 24.10.2019 година, министърът на Регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова информира, че на следващото заседание на Министерски съвет ще бъде разгледан доклада й за прехвърлянето безвъзмездно правото на собственост на Община Дупница. Имотът е с площ 12,93 дка и повече от 2 години Общината се бори за придобиването му, като в крайна сметка изготвения инвестиционен проект за изграждането на Младежки център бе одобрен, а прехвърлянето ще стане официално с решение на Министерски съвет.
SNIMKA 16.10 GOTOVO 9Община Дупница в лицето на Главния архитект Славка Петкова и експерти ще презентира инвестиционното намерение този четвъртък от 11 часа в Заседателната зала на Общински съвет, като идеята е за работния проект да бъдат допълнение предложенията и коментарите от граждани, живущите в квартала, младежки организации и общественици.
Имотът и в момента е ангажимент на Областна управа-Кюстендил, но при всяко срутване на стена, с разчистването се заемаше общината. Порутените постройки вътре пък се обитават от всякакви хора, което притеснява основателно живущите в района. Имотът не може да бъде продаван и трябва да бъде реализирано инвестиционното намерение, което е одобрено със собствен финансов ресурс.
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien