Най-малко 4 фирми в борба за 5 млн. лева от Община Дупница

 Най-малко 4 фирми ще влязат в борба за 5 млн. лева от Община Дупница за изграждането на социални жилища, разбра zadupnitsa.com.

Както ви информирахме на 19-и декември 2013-а година, кметът инж. Методи Чимев подписа анекс с Министерството на регионалното развитие на 16-и декември миналата година за сумата от близо 6,4 млн. лева за изграждането на социални жилища на територията на община Дупница.

4 е броят на фирмите, които са подали необходимите документи, половин час преди крайния срок за това. Въпросните документи ще бъдат отворени утре в 12 часа в Кръглата зала на Общината.

 Четирите фирми ще се борят за сумата от 5 млн. лева, която е за строителни дейности. Останалите 1,4 млн, лева са предвидени за изграждане на инфраструктура в района.

Обособената площ за това са земите на бившите казарми. В планираните 15 сгради ще бъдат настанени 150 домакинства, които са уязвими малцинствени и социално слаби групи от населението на община Дупница.

 Както е известно, през 2012-а година Община Дупница спечели един от 4-те пилотни проекта, одобрени от Оперативна програма „Регионално развитие“ заедно с Девня, Видин и Варна, като отпусната сума бе 5 млн лева.

 На обявената тогава поръчка за избор на изпълнител обаче не се яви никой, а причината бе в недостатъчния финансов ресурс за изграждането на подобно мащабно начинание. По молба на кмета инж. Методи Чимев до Оперативна програма „Регионално развитие“ за увеличаване на сумата, комисия от ОПРР установи, че наистина тази сума е недостатъчна и осигури допълнително финансиране в размер на още 1,3 млн лева.

До края на месец май 2015 година въпросните жилища трябва да са изградени и въведени в експлоатация.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien