Над 60% от българите не искат бежанци от Сирия, сочи изследване

Повече от половината българи не искат страната ни да приема повече бежанци от  Сирия. Това сочи изследване на социологическата агенция "Сова Харис".

62.2% от анкетираните са отговорили, че не искат още бежанци у нас, а само 15% са съгласни с приема на бежанци в страната. 22.7% са отговорили, че не могат да преценят.

Запитани "Смятате ли, че правителството е в състояние да се справи с осигуряването на сирийските бежанци у нас", 65.2% са отговорили с "не", а само 10.9% са посочили, че вярват на българските власти, че ще се справят с бежанската криза.

По повод това дали правителството на Пламен Орешарски може да постигне конкретни резултати за подобряване стандарта на живот у нас, анкетираните са посочили "по-скоро не". Те са 47.9%, а с "по-скоро да" са отговорили 30.6%. Другите от анкетата до 100% нямат ясна преценка за кабинета.

41.6% от българите се обявяват за мораториум върху правото да се продава земя на чужденци от ЕС. 28.1% твърдят, че България трябва да спазва договорите и ангажиментите към ЕС. 30.4% от анкетираните пък нямат позиция по проблема.

Изследването на Сова Харис е представително. За него са интервюирани 1000 души в различни региони на страната.

Източник: Dnes.bg
Снимка: Булфото

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien