На заседание в Областна администрация дадоха „зелена светлина“ за компостиращите инсталации в Радловци и Джерман

При необходимия кворум в Областна администрация – Кюстендил се проведе заседание на Областния експертен съвет по устройство на територията. Заседанието председателства областният управител инж. Александър Пандурски. По време на заседанието Експертният съвет изрази положително становище за одобряване от инж.Пандурски и издаване на разрешение за строеж за обект „Регионален център за третиране на неопасни отпадъци“, касаещ общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Невестино и Трекляно.
Членовете на Областния експертен съвет дадоха „зелена светлина“ и за други два важни обекта. Положително становище бе дадено на обекта „Инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събиране и оползотворяване на зелени и/или биоразградими отпадъци, включително изграждане на външни връзки за водоснабдяване и електроснабдяване“, с местонахождение с. Радловци, касаещо общините Кюстендил, Невестино и Трекляно. Положително становище получи и обектът „Компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци“, намиращ се в землището на с. Джерман и касаещ общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол.

Print Friendly

1 Коментар на На заседание в Областна администрация дадоха „зелена светлина“ за компостиращите инсталации в Радловци и Джерман

  1. ЧУДЕСНА НОВИНА ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО ДЖЕРМАН…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien