На вниманието на ВиК-Дупница: Спрете терора над дупничани

За пореден път действия на ВиК-Дупница успяха да вдигнат адреналина на жители на града. За сетен път екипи на дружеството разкопаха останалия и малко асфалт в жк Люляк, за да отпушват  така наречен „мръсен канал“.“ Добре“ планираните действия оставиха без вода днес събота 18 октомври  от 9:30 до 14:30 жителите на квартала и околните райони.  Все пак този път ремонта приключи общо взето бързо и то благодарение на работата на екипа ръководен от  Христо Христов. „Не е проблем, че са тук,  те са изпратени да свършат някаква работа, но шефовете им къде дремат, а не предупредят за спирането на водата.“, коментираха гневни жители.

Хората с право негодуваха, най-вече поради факта, че никой не ги бе известил за ремонта.“ За разлика от други фирми ВиК –Дупница почти винаги забравя да извести населението за ремонтите си и за спирането на водата“, коментираха още жители на жк Люляк. Те се заканиха да запознаят кмета на Дупница Методи Чимев със случая. ВиК-Дупница е общинско предприятие и негов принципал е Общински съвет. Управител на водното дружество е  Илия Илиев, който бе назначен на 29 октомври 2012 година. Проверка в сайта на ВиК – Дупница показва, че последното предупреждение за нарушено водоподаване  е от 6 февруари 2012 година

Преди  около месец на същото място в жк Люляк след прецизна работа на ВиК насред улицата избуя гора. Това чудо на IMG_4000флората събра погледите на живеещите в  квартала.  Хората там, тъкмо се бяха  зарадвали от новината, че Община Дупница ще рехабилитира част от улица „Максим Горки“ и видяха „природния“ феномен. Голяма част от тях изразиха притеснение дали това „чудо“ няма да привлече вниманието на еко организации и да попадне в защитена книга, а оттам да попречи на ремонта на улицата. Други, по-реалисти коментираха, че това е поредното оригинално обезопасяване на изкоп, останал след отстраняване на ВИК или друга авария.

 На 24 септември финансова глоба в размер  до 5 000 лева  наложи кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев на ВиК-Дупница, информираха тогава  от пресцентъра на Общината. Санкцията стана факт, след като комисия от общината извърши проверка на изкопните и възстановителни дейности на дружеството по уличната мрежа. Комисията е установила няколко случая на некоректно извършена дейност, която е довела до сериозни нарушения на уличната настилка, затруднения за движение на пешеходци и шофьори, както и изкопни дейности, които въобще не са рехабилитирани впоследствие.

В началото на август, ВиК получи срок до 1 септември да рехабилитира извършените ремотни и изкопни дейности, което очевидно не е извършено в срок. Не са малко сигналите до медиите и общината за цели дупки, бразди и ями оставени след  действия на водното дружество, а случаите на разкопани улици и заразяни след това, са често явление.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien